Madonna

 “Remixed & Revisited”

(Maverick)

Mis siit saab? Madonna viimase mitte-nii-hästi-kui-Madonna-plaat-võiks-müüa müünud albumi “American Life” singlilugude remixid ja kolmelooline annus nii öelda haruldusi.

Kuidas see on? Palju õnne kui suudate tajuda meeleolu muutusi ümber-miksitud hittides. Kuivõrd erinev mõni neist kõlalt ka ei oleks – näiteks kitarri ragistamisega forsseeritud Headcleanr Rock Mix “American Life’ist” – tundub ta tillukese peapööritusena alguspunkti juures.

Lõbus osa on need haruldused. Madonna, Britney S, Christina A ja Missy E live-medley “Like A Virgin/Hollywood” ehk naiste kuulus ühisesinemine MTV Europe auhinna-showl, kus Madonna ja Britney tegid kuulsa musi! “Into The Hollywood Groove” - ehk  “Into The Groove” + “Hollywood” + Missy Elliott, lugu, mis keerles riidemärgi GAP möödunud suvistes telereklaamides! Ja albumilt “Bedtime Stories” maha unustatud “Your Honesty”, mis juhib meie tähelepanu sellele, et Madonna oli tegelikult märksa parem oma nõrgimaks peetud perioodil (90ndate algus) kui praegu.

Hinne: 5

Ryan Adams

“Love Is Hell pt 2”

(Lost Highway)

Mis siit saab? “Love Is Hell” oli Ryan Adamsi album, mille plaadifirma autorile tagasi lükkas. Väitega, et see ei ole päris see ja lasi Adamsil valmistada uue, üpris mõttetu teose “Rock’n’Roll”. “Love Is Hell” raiuti kaheks EP-ks, millest viimane jõudis ka meie tuppa ja see on eriliselt hea.

Kuidas on? Õrn, peen, tundeline – päriselt! - ja rohkem tema esimese sooloalbumi “Heartbreaker” lähedane, kui vahepealsed liigutused kesktee pop-rocki suunas. Ja tõepoolest, Adams avalikustab välehäbita kõik oma eeskujud ja lemmikud. Võtab tükikesi siit-ja-sealt - The Smiths, Bunnymen, Coldplay, Bob Dylan, The Fall, Tim Buckley – ning solberdab nendega läbisegi. Misjuures! Loos “City Rain, City Streets” suudab ta eksimatult matkida Tanita Tikarami häält ning “Hotel Chelsea Nights” on nii täpselt Prince’i “Purple Rain” - koos kidrasoolo ja huilgamisega!!! -, et see pole enam tribuut, vaid cover.

Hinne: Tubli! 9

Flaming Lips

“Ego Tripping at the Gates of Hell”

(Warner)

Mis siit saab? EP-ks laiendatud “Ego Tripping…” singel: paar remixi nimiloost, üks elektro-töötlus  laulust “Do You Realize??” Ameerikas ilma tegevalt elektri-pop bändilt The Postal Service ja neli päris uut tükki. Nende hulgas Flaming Lipsi jõululaul “A Change At Christmas (Say It Isn’t So)” (kas Lips mitte ei tee kogu aeg jõulumuusikat?)

Kuidas on? Need remixid leiavad ilmselt tänuväärse koha mõnel Ibiza-chill-out-kogumikul. Uutest shedöövritest on parim joy-divisionilik jõululaul ja kuigi ülejäänud lugudel pole häda midagi, nad on klassikaliselt Flaming Lips, kannavad nad endas vaikset vihjet, et Flaming Lips kui idee hakkab ära väsima.

Hinne: 6