Miks sa selle klubi tegid?

Aeg on segane. Rikkad on liiga rikkad ja vaesed liiga vaesed. Öösel pole paljudel varju ja päeval paistab kuu.

Kangialustest voolab tumedat vedelikku ja kaunishinge külmkapis on vaid  margariin.

Raamatud on perspektiivitu trend, ütles Jüri Mõis. Riiklikud tõrjekomandod põletavad leegiheitjatega varsti ka sinu Puškinit, Byronit, Lorcat, Baudelaire´i, Liivi, Pessoad, Krulli, Nigovit ja Trakli.

Räägitakse, et enne surma hakkavat inimene tantsima ja luuletama. Või nagu poeet on kirja pannud:

Las mu sulg olla raudlabidas tuhandeaastases käes,

Mis raksatab idioodi kolpa.

Segastel aegadel on inimesed otsinud alati abi naudingutest, mis liidaksid tervikuks nende hulluvat hinge ja murenevat keha. Von Krahl, kui puhta ilu tulihingeline kaitsja, haarab maniküüritud kätte sulemõõga ja rütmikilbi, et mitte lasta vaimul variseda.

Luuleklubi Nartsiss on üleelamisvarjend haprale natuurile, hõbekuulidega Glock

reedetud armastajale ning laserkahur kaotajale. Nartsiss relvastab unistajad ja tõestab, et "põhjuse ja tagajärje seadus" ning "elu loomulik käik" on sisutud käibetoed. Nartsiss taob musta kure suled grammofoninõelteks ja kirjutab su hinge otse tähistaevasse.

Miks on luuleklubi nimi Nartsiss?

Mul on üks tuttav kass, kelle nimi on Nartsiss ja ta võlub mind perfektse sõbralikkuse ja perfektse kiindumatusega.

Mida väljendavad klubi logol olevad lilleõis, kõrge kontsaga king ja must kass?

Seda, mida seal näha on - kassi, kinga ja nartsissi. Kõik kokku näib ju nagu  hüsteeriku luulekogu kaas. Väga kena. Ma võiks ju öelda, et demonismi, kirge

ja illusioonide puudumist aga see oleks ilmne liialdus.

Kes seal avaõhtul esinevad ja mis tekstidega? Mille põhjal sa valiku

tegid?

Avaõhtul mail esitab Von Krahli Teatri näitetrupp luulepõimiku Fernando Pessoa tekstidele ja see kannab nime "Kosmoloogia meestele". Lisaks esinevad oma maitse järgi kokku pandud luulekavadega teemal "Mees ja poeesia" hulk värvikaid persoone - kirjanik Kadri Kõusaar, Kanal 2 uudistediktor Urve Tiidus, kunstikuraator Anders Härm, laulja Erkki Otsman, meediamogul Hans H. Luik ning üllatuskülalised.

Kes võiks olla publik, keda ootad?

Kuna luule on kodeerimine ja dekodeerimine, siis võrdsustan ma luule lugeja luuletuse autoriga. Lugeja mikrokosmiline plahvatus, mis tekib kodustest käepärastest vahenditest tema hinges, ei ole vähem loominguline kui luuletuse kirjutamine. Seepärast keskendub Nartsiss rohkem lugeja vabale eneseväljendusele kui autorile. Niisiis on oodata luuletusi lugema inimesi kellelt üldiselt seda ei oota. Aga see pole reegel. Need, kellele luule on teraapia, ilu, utoopia või eskapism, on teretulnud.