Kõne kogupikkus: 970 sõna

"Kodanikud, tuhanded kooliõpilased veedavad praegu hästi väljateenitud jõulupuhkust. Me soomlased oleme saanud ka rahvana lõppenud aasta eest head hinded. Soome on jätkuvalt olnud edukas rahvusvahelistes võrdlustes."

"Aasta eest põhjustas Kagu-Aasia tsunami suurt hävitustööd ja kurbust, mida me soomlased ka ise tunda saime. Soomlasi hukkus õnnetuses 179 ja vigastada sai umbes 250."

"Paljud soomlased on osalenud looduskatastroofis kannatanud inimeste aitamises nii kodu- kui välismaal. Abi on olnud helde ja soov aidata suurem kui harilikult. --- Soovin väljendada oma kaastunnet kannatanutele ja tänada väga kõiki, kes osalesid pääste- ja abistamistöödel."

"Lõpuks soovin enda ja abikaasa nimel tänada teid koostöö ja paljude pöördumiste eest. Teie toetus ja huvi ühise asja ajamise vastu on olnud tähtis. Tänan ka usalduse eest möödunud kuuel aastal. Soovin kõigile head algavat 2006. aastat."

Läti president Vaira Vi?e-Freiberga

130 sõna

"Tere õhtust, Läti! Tere õhtust neil 2005. aasta kõige viimastel minutitel!

Võime vaadata tagasi läbitud aastale. Mulle tundub, et see oli hea aasta. Kutsun kõiki üles mõtlema sellele, mis teie elus oli head ja meeldivat, sellist, mida tuletate meelde rõõmuga. Minul presidendina oli hulk rõõmu- ja uhkusehetki selle üle, mida õnnestus saavutada Lätil ja lätlastel."

"Soovin järgmisel, 2006. aastal kõigile head tervist, elurõõmu, usku oma jõusse ja kindlust saavutusteks. Soovin, et kõik prooviksid näha oma elus neid võimalusi, mida praegused olud on meile kinkinud. See on Jumala and ja saatuse kingitus. Meid ootavad erinevad raskused ja väljakutsed, kuid samuti võimalused."

Venemaa president Vladimir Putin

191 sõna

"Lugupeetud Venemaa kodanikud! Head sõbrad!

Mõne minuti pärast võtame vastu uut, 2006. aastat. Need minutid ühendavad alati inimesi meie hiigelsuurel maal, sest igaüks meist meenutab praegu olnut, mõtleb tulevikule ja loodab muidugi kõige paremat."

"Võib julgelt öelda, et ajalukku läinud 2005. aasta oli tervikuna meie jaoks positiivne kõigis suundades ning tõestas veenvalt: me oleme võimelised väga paljuks. Meil on muidugi veel piisavalt probleeme, ning me teame, et lahendada saame neid ainult ise."

"Meil seisab ees hulk helgeid pühade päevi. Soovin teile õnne! Head uut aastat!"

Ukraina president Viktor Juštšenko

515 sõna

"Kallid ukrainlased! Daamid ja härrad!"

"Möödunud aasta lisas Ukrainale kahtluseta nii kuulsust kui vabadust. --- Me hakkasime looma uut riiki, milles iga kodanik võib öelda: "Jah, ma olen ukrainlane ja selle üle uhke!" Maailm sai Ukrainat tundma. Ukraina sai populaarseks. Ukraina muutus maailmas ligitõmbavaks, kui soovite, moodsaks."

"Neil detsembripäevil naasid Ukraina sõdurid Iraagist kodumaale. Uusaastat ja jõule võtavad nad vastu oma isamajas."

"Ma usun oma rahvasse. Usun igaühte meist. Usun, et ühiselt me võidame."

"Las 2006. aasta olla õnnelik igale meie riigi kodanikule. Las kõigis kodudes olla hubane ja soe. Mina, teie president, hoolitsen selle eest. Head uut aastat, mu kallis rahvas!"

Prantsusmaa president Jacques Chirac

901 sõna

"Kallid kaasmaalased. Uue aasta lävel pöördun ma teie kõigi ja igaühe poole eraldi parimate soovidega. Ning neil pidulikel hetkedel mõtlen ma kõigepealt neile, kes on haiged, üksildased ja kurvad.

Samuti mõtlen meie sõdurite peale, kes tegutsevad rahuvalvuritena kõikidel mandritel. Ja tahan öelda Bernard Planche’i (Iraagis pantvangi võetud prantslane – EE)perekonnale, et kõik ametivõimud on rakendatud tööle tema vabastamise nimel.

Aasta 2005 näitas meie ühiskonda läbistavaid pingeid ja küsimusi: referendumi ei ja eeslinnade kriis. Üleilmastumise taustal on oluline ka küsimus: kuidas jääda iseeneseks üha kiiremini muutuvas maailmas?

Kuid 2005 oli ka Prantsusmaa edu aasta. Airbus A380ga, Ariane 5ga(Prantsuse reisilennuk ja kosmoserakett – EE), Galileo satelliitnavigatsioonisüsteemiga oli meie riik maailma innovatsiooni keskmes."

"Kallid kaasmaalased. Jäägem iseendaks. Muutkem üleilmastumine oma tuleviku tööriistaks. Prantsusmaa on alati võtnud vastu meile esitatud väljakutsed ja väljunud neist tugevamana. Vastus on edasipüüd, on isamaa, on ühendus, on Vabariik.

Elagu Vabariik! Elagu Prantsusmaa!"

USA president George W. Bush

703 sõna (raadioesinemine 31. detsembril)

"Tere hommikust! 2005 on olnud tugeva edasiliikumise aasta vabama, rahumeelsema maailma ja jõukama Ameerika poole. Sel aastal saime jälgida, kuidas Iraagi rahvas seisis vastu terroristidele ja enesetapupommitajatele ning korraldas kolmed edukad valimised, hääletades ainsa põhiseadusliku, demokraatliku valitsuse poolt Araabia maailmas. Samuti nägime, kuidas Afganistani rahvas valis demokraatliku parlamendi riigis, mida vaid mõne aasta eest valitses Taliban. Need on suurepärased saavutused vabaduse ajaloos."

"Meie majandus on viimasel kahel aastal tugevalt kasvanud ja 2003. aasta maist on lisandunud 4,5 miljonit uut töökohta. Rohkem ameeriklasi kui kunagi varem meie rahva ajaloos on oma kodu omanikud."

"Me näitame oma rahva kaastundlikku südant ja anname Mehhiko lahe ranniku elanikele abi, mida nad vajavad ülesehituseks pärast orkaane Katrina ja Rita."

"Tänan kuulamast ja head uut aastat."

Eesti president Arnold Rüütel

743 sõna

"Armas Eesti rahvas!

Täna keskööl, kahe aasta lahutusjoonel, väärime taas mõttehetke iseenda jaoks. Meenutades lõppeva aasta olulisemaid tegusid ja sündmusi, püüdkem neid kaaluda ennekõike igavikuliste väärtustega."

"Kõrgete sihtide püüdlemiseks ei piisa aga üksnes stardikiirendusest ega tugevast tahtest. Vaja läheb ka tarkust ja häid toetavaid kaasteelisi. Ennekõike aga perekonna jagatud hoolt ja armastust, üksteise püüdluste ja loovuse toetamist."

"Paraku on enamiku jaoks väheolulised isamaalised väärtused – patriotism, rahvuskultuur, esivanemate ja traditsioonide austus."

"Väga murelikuks teeb alkoholi ja narkootikumide tarvitamise levik noorte seas. Maad on aga võtmas ükskõiksus sedalaadi juhtumite suhtes."

"Head inimesed! Alustagem uut aastat tulevikku suunatud mõtetega. Ja tehkem igaüks midagi selleks, et meil poleks põhjust oma rahva tuleviku pärast muretseda."

Soome president Tarja Haloneni uusaastakõne täistekst:

soome keeles

inglise keeles

Venemaa president Vladimir Putini uusaastakõne täistekst:

vene keeles

helifail .mp3

video .wmv

Läti president Vaira Vike-Freiberga uusaastakõne täistekst:

inglise keeles

vene keeles

Ukraina president Viktor Juštšenko uusaastakõne täistekst:

vene keeles

inglise keeles

Prantsusmaa president Jacques Chiraci uusaastakõne täistekst:

prantsuse keeles

video .wmv

video Quicktime

USA president George W. Bushi uusaastakõne täistekst:

inglise keeles

audio .ram

Eesti president Arnold Rüütli uusaastakõne täistekst:

eesti keeles

inglise keeles

Lisaks ka

Poola president Lech Kaczy?ski uusaastakõne tekst:

inglise keeles