“Tahtsin leida kedagi, kes teeks minust Eesti Yoko Ono või soomeugri Courtney Love’i,” soovis noor naine siis, kui ta veel USAs elas. Kui ta Eestisse kolis ja hakkas avameelseid kolumne avaldama, tituleeriti ta aga Eesti Carrie Bradshaw’ks.

Elu näitab, et võrdlus ei tulnud tühjalt kohalt.

Nüüd on Kristi Luik – nagu Ameerika hingesugulane enne teda – debüteerinud raamatuga. Samamoodi nagu Carrie Bradshaw koondab Luik oma seni avaldatud ja avaldamata eneseiroonilised kolumnid ja jutukesed kõvade kaante vahele. Kirjutades valehäbita nii oma meestest, välimusest kui ka sellest, et talle meedib napsu võtta. Pealkirja “Veidrike printsess” kandva raamatukese kaanel poseerib kaunis daam ise, sigaretiga – varjamata, et ta ei kavatsegi sellest pahest loobuda. 

Ameerikas San Franciscos sündinud ja hiljem Eestisse kolinud Luik töötas veel mõni aeg tagasi Rocca al Mare koolis inglise keele õpetajana. Nüüd on ta selle koha vahetanud tööposti vastu ülikoolis, Eesti Kunstiakadeemias. Ja nagu SL Õhtulehest võisime lugeda, on kirjaneitsi nüüd leidnud ka oma Mr Bigi.