MANIFEST: Kinos Sõprus on 1.–6. aprillini algusega kell 21 praeguseks juba tuntud filmipõlvkonna tudengiaja loomingule pühendatud Manifesti Filminädal. Nädala neli esimest päeva koosnevad Tallinna Pedagoogikaülikoolis Arvo Iho ja Rein Marani kursustel õppinud režissööride kursuse- ja diplomitöödest. Filme juhatavad sisse tegijad ise: Rainer Sarnet, Jaak Kilmi, Rein Pakk, Taavi Eelmaa, Andres Maimik, Arbo Tammiksaar, Raimo Jõerand ja Anri Rulkov. Lisaks nendele saab suurelt ekraanilt näha ka Marko Raadi, René Vilbre ja Kristiina Davidjantsi diplomitöid ning lühilugusid.Filminädala viies päev on eesti anima päralt, nädala lõpetuseks esilinastuvad praeguste filmitudengite värsked tööd.

DOT DOT DOT: Eesti Kunstiakadeemia (EKA) kutsel viibivad Eestis rahvusvahelise visuaalkultuuri ajakirja Dot Dot Dot väljaandjad Stuart Bailey (Inglismaa) ja Peter Bilak (Slovakkia). Nad juhendavad kunstiakadeemias toimuvat workshoppi, avavad näituse ning peavad ka seeria disainiteemalisi loenguid.Dot Dot Dot on ennekõike visuaalkultuuriajakiri, milles disainerid räägivad sellest, mis neid huvitab ja innustab, mitte tingimata ainult disanist. Alustanud ilmumist 2000. aastal, on tänaseks rahvusvahelise tunnustuse saavutanud Dot Dot Dot jõudnud oma kümnenda numbrini. Juubelinumber trükitakse Tallinnas ning siin toimub ka väljaande esitlus ning temaatilise näituse avamine.Loengute teemad ja ajakava on Eesti Kujundusgraafikute Liidu uudisleheküljel ekgl.blogspot.com

ARHITEKTUUR: Rootsis Drottningholmis suri 16. märtsil 91aastane arhitekt ja linnaplaneerija Ralph Erskine. Ajal, mil arhitektuuris valitses modernistlik universaalsuse iha, sai Erskine kuulsaks kohalikule ehitustraditsioonile silma tegeva hotelliga Borgafjällenis Lapimaal (1950). Klassiku üheks tuntumaks hooneks võib pidada postmodernset büroohoonet “Noa laev” Londonis (1992). Lisaks kavandas Ers­kine arvukalt ühiskondlikke hooneid, elamuid ja on tegelenud rekon­strueerimisega. “Hoonete tööks on parandada inimsuhteid. Arhitektuur peab neid hõlbus­tama, mitte tegema neid keerulisemaks,” leidis Erskine.

ROCKFESTIVAL: Meltdown on iga-aastane muusikafestival, mida kureerib iga kord mõni prominent või muusikamaailma oluline tegelane. Tänavune kuraator on New Yorgi pungipioneer Patty Smith, kirjutab muusikaportaal NME. Meltdown toimub Londonis Royal Festival Hallis 11.–26. juunini. Möödunud aastal kureeris üritust Morrissey.

KIRJANDUSPREEMIA: Põhjamaade 2005. aasta kirjanduspreemia sai islandlane Sjón (Sigurjón Birgir Siguršsson) romaani eest “Skugga- Bal­dur”. Autor Sjón on tuntud kui mitmete Björki laulusõnade autor. Ta on ka ainus Põhjamaade kirjanik, kes on võitnud Oscari – Björki laulude tekstide eest Lars von Trieri filmis “Tantsija pimeduses”. Kuigi “Skugga-Baldur” valmis juba aastal 2003, on ta laiemat tuntust ja vastukaja saanud just viimasel ajal pärast kirjanduspreemia võitmist. Poeetilises stiilis lühiromaan on vaid 123 lehekülge pikk, kusjuures mõnedel lehekülgedel on vaid üks-kaks rida.