22. oktoobri pärastlõunal õnnestus Tallinnast luua kahepoolsed raadiokontaktid Austria, Brasiilia, Hispaania, Iirimaa, Itaalia, Luksemburgi, Poola, Portugali, Saksamaa, Tšehhi ja Ukraina skautide ja gaididega.

Meeldiv tervitus raadiolainete vahendusel tuli Eesti noortele Itaalia skautidelt. Kuuldes, et raadioside on Eestiga, kostsid hüüded: Bravo, Kristina! Bravo, Veerpalu! Bravo, Estonia!

Tallinna Polütehnikumi raadioõppejõu Jaan Kuusi hinnangul arendas JOTA üritusest osavõtt noorte rahvusvahelist suhtlemist ja võimaldas Eesti noortel võrrelda keeleoskust, teadmisi, tehnikat ja suhtlemiskultuuri rahvusvahelises mõõtmes.

Ürituse organiseeris Eesti Skautide Ühing, Tallinna Polütehnikum aitas kõvasti kaasa.

Mario Andretti löödi rüütliks

Vormel-1 eksmaailmameister Mario Andretti (pildil) löödi esmaspäeval rüütliks. Itaalias sündinud Andrettil on taskus küll USA pass, Itaalia Vabariigi Teeneteordu Rüütli tiitli pälvis ta aga kui "Ameerika itaalia kogukonna väljapaistev liige". Võidusõidutegelastest on sama kõrgelt varem pärjatud vaid legendaarset Enzo Ferrarit.Commendatore Andretti aktiivne võidusõitjakarjäär kestis 39 aastat. 879 stardist kasseeris ta 111 võitu, viimase Champ Cari sarjas 53aastasena. Kõikvõimalike tiitlite ja võitude hulgast puudub Super-Mariol vaid üks - Le Mans'i ööpäevasõidu parimaks tulemuseks jäi teine koht 1995. aastal. Aeg-ajalt ilmub 65aastane Mario nüüdki veel rajale ja räägitakse, et koos poeg Michaeli ja pojapoeg Marcoga on sihile võetud Daytona 24 tunni sõidu võit.

Saksa korstnapühkija

Euroopa Komisjoni siseturu direktoraat nõuab Saksamaalt korstnapühkijate monopoli lõpetamist.

Varem oli see tegevusala vaba, kuid Heinrich Himmleri ajal kehtestati seadus, millega riik jagati piirkondadeks ja igas piirkonnas kehtestati korstnapühkijate monopol.