Kontserdi pidid üheskoos korraldama Briti avalikõiguslik ringhääling BBC ja Iirimaa telejaam RTE. Esinejate seas pidid olema näiteks Bob Geldof,The Chieftainsja Kanada lauljatar Alanis Morrissette.

BBC teatel tekitas teade kontserdi ärajäämisest vastastikused süüdistused Iiri valitsuse ja Dublini linnavõimude vahel. Lava püstitamiseks, turvakontrolliks ja muudeks korraldusteks vajanuks üks Dublini keskseid liiklussõlmi sulgemist juba viis päeva enne kontserti.

Iirimaa kavatseb ELi laienemist tähistada rea üritustega, millest ärajäänud kontsert oli ainult üks. Dublinisse on kutsutud ka uute liikmesriikide valitsusjuhid, nende hulgas Juhan Parts.

Ka Eestis toimub Euroliitu pääsemise tähistamiseks hulk üritusi. 30. aprillil leiab aset peaminister Partsi ja ELi delegatsiooni juhi John Kjaeri ühine vastuvõtt ja Estonias on Baieri sümfooniaorkestri kontsert. 1. mail istutavad president Arnold Rüütel, diplomaadid, riigikogulased ja umbes 200 laulu-tantsupeolist metsa Vardi metskonnas, 50 km Tallinnast Pärnu suunas.