Põhilised ostjad ja müüjad on Lääne investeerimisfondid. Kes nende fondide taga on, pole Ekspressile teada. Näiteks Hansapanga tähtsuselt teine või kolmas osanik on maailma üks suuremaid fondijuhte Fidelity, kelle osalus Hansas jaguneb rohkem kui paarikümne ettevõtte vahel.

Kümne suurema aktsiaostja seas oli üks Eesti ettevõte: osaühing Levalex Invest, mille omanikeks on ärimehed Andres Lõhmus (võlanõudmisefirma Julianus Inkasso juhatuse liige) ning Aivar Tõnisson. Levalex ostis aktsiad umbes nelja miljonit krooni eest.

Müüjate poolel kuulus tipp-kümnesse vaid Hansapank ise. Ülejäänud suuremad Eesti päritolu müüjad olid:

·        -10 000 aktsiat OÜ Relaxor, mille taga on hulgifirma S-Marten ja Säästumarketi poeketi looja Sven Mansberg, kes teenis tehinguga umbes 1,8 miljonit krooni;

·        -9000 aktsiat AS Krenno, mille taga on Hansapanga asutaja Rein Kaarepere lesk Mai Kaarepere, teenis müügiga umbes 1,6 miljonit krooni; 

·        -6896 aktsiat Ivar Kukk, pensionieas põlevkiviasjatundja Jõhvis, sai müügist umbes 1,2 miljonit krooni.

Swedbanki ja Hansapanga tegevjuhtkonna (Indrek Neivelt, Erkki Raasuke jt) osalus on jäänud samaks. Kõlakad räägivad, et juhatajatel on hõõrumist rootslastest bossidega, sest neile on alati meeldinud, et Hansapanga aktsiaid saab vabalt osta ja müüa.