Tallinna Spordi- ja Noorsooameti plaan rajada uus spordihall just Lasnamäele oli seega väga tänuväärt ettevõtmine. Uus spordihall teenindab nii laste treeningrühmi kui üksikkliente aastaringselt. Ka hinnad on tavalisele Lasnamäe elanikule taskukohased. Hallis on võimalik hüpata kõrgust, kaugust ja teivast, tõugata kuuli ja heita ketast ning joosta. Olemas on kaljuronimissein, aeroobika- ja jõusaal. Välistaadioni ja jalgpalliplatsi tööd on planeeritud käesolevasse aastasse.

Sobivaima projekti saamiseks korraldas Linnavalitsus avaliku arhitektuurikonkursi. Žürii üksmeelsel otsusel võitis esikoha töö, millel autoriteks Siiri Vallner ja Hanno Grossschmidt, põhiprojekti staadiumis liitus arhitekt Tomomi Hayashi. Peaprojekteerijaks nimetati arhitekt Rein Murula.

Hoone ise on hästi kompaktne ja terviklik. Arhitektuurne vorm on üles ehitatud lihtsale ja tugevale kujundile, mis mõjub innovatiivselt ja on meeldejääv. Ta erineb oluliselt senisest Lasnamäest, samas on tuntav püüd sobituda ümbritsevasse keskkonda. Vabalt vahelduva rütmiga fassaadimaterjalid suhestuvad nii betoonist kivikõrbe kui rajamisjärgus pargihaljastusega. Üks põhiidee - igihaljasse metsviinapuusse mähkunud fassaadid, mis tekitaksid tundlikke faktuure ja valguse-varju mänge nii hoone see kui väljas - on kahjuks veel teostamata. Juba paigaldatud taimetoed mõjuvad praegu veidi arusaamatu kujundusvõttena.

Hoone koosneb kergejõustikuareenist (mille kallet olevat juba kiitnud meie tippsportlased) ja kitsast kolmekorruselisest teenindavast tiivast. Esimesel korrusel asuvad lisaks spordiareenile riietus- ja pesuruumid, saunad, tilluke aurusaun jne. Ruumid on väikesed, aga ökonoomselt lahendatud ning betooni halli kompenseerivad päikeseliselt kollased ja oranžid detalilid. Peasissepääs on hoone idaküljest, väliväljakute poolt teise korruse tasapinnalt, kuhu tõuseb lai ja lauge pandus. Ka siin rikastab fasaadi rahulikke betooni- ja puidutoone värvisahmakas - läbi peasissekäigu klaasseina erendab fuajee oranž sein. Teisel korrusel asuvad kohvik, treenerite ja personali ruumid, solaarium, seminariruumiks kohaldatav aeroobika ruum jne. Pikk ja kitsas horisontaalaken loob ühenduse kõrvalasuva tiheda liiklusega tänavaga, mis toob siseruumi dünaamikat. Väga sümpaatne on kogu hoone juures see, kuidas ülimalt ratsionaalsed ja ökonoomsed lahendused mõjuvad siiski soojalt ja inimsõbralikult.

Pille Epner