"Noh, palju said?" küsis ta Juudaselt kahe veinilonksu vahel.

"Kuuskümmend seitse hõbeseeklit kõigi üheteistkümne eest," vastas Juudas, Jeesuse mänedžer ja laekur, ning istus samuti puu alla. "Ja mõelda vaid – see ogar ülempreester Kaifas pakkus kõigi eest vaid kolmkümmend! Ometi olid nad suured tugevad mehed, eriti Peetrus ja Toomas, galeeride või töökodade jaoks otsekui loodud!"

"Ära sa põhja siin ülempreestrit midagi kah," manitses Jeesus oma pikki juukseid siludes. "Pressikaardid ristilöömisele saime ju tema käest!"

"Kus Maarja on?" tundis Juudas huvi.

"Läks sakummi järele." Jeesus tõmbas taskust Jeruusalemma Ekspressi, ulatas Juudasele ja palus:

"Ole hea ja vaata, mida nad meile pakuvad."

"Nii," ümises Juudas papüüruserulli uurides. "Ahhaa, siin see ongi! Pearistil esineb keegi Barabas, kriitikute sõnul pidi kõva tegija olema... Veiniristil ripub Dismas ja C-ristil Hestas. Hm ... pooltest pole kuulnudki..."

"Võib-olla ei lähekski," pakkus Jeesus, kellel oli ilmselgelt juba väga hea olla. "Lesiks siin niisama, võtaks veini..."

"Ei, käime ikka ära," vaidles Juudas vastu. "Peaks tasuta pressikaardid ära kasutama... Oleme me juudid või ei?"

Sel hetkel jõudis kohale Maarja Magdaleena, kitsenahast kotis leivapäts, juusturatas, kimp sibulaid ja kolm soolakala.

"Ohhoo, siit jätkub või viiele tuhandele mehele!" rõõmustas Jeesus pauna kombates.

"Kuulge, hipid, hakkame minema!" põrutas Maarja pauna Jeesuse käest ära tõmmates. "Muidu jääme veel hiljaks või saame halvad kohad. Räägitakse, et peakorraldaja Herodes peab ise avakõne, rahvast tuleb kindlati kui murdu ja..."

Nad hakkasid minema ja liikusid koos rahvahulgaga seni, kuni neid peatas ümber Kolgata mäe hargnenud valveahelik.

"Kuule, need on ju leegionärid!" sosistas Jeesus Juudasele musta käesidet kandvaid vahimehi piiludes.

"Oh ei, Pilatus avas hiljuti turvafirma," seletas Juudas muiates. "Kohalikud võimud kasutavad nüüd rahvakogunemistel tema mehi ja…"

Juudase lause katkes, kuna järjekord oli nendeni jõudnud. Lühikesi odasid kandvad turvamehed otsisid kolmiku läbi. Lisaks kinnitati kõigi randme ümber kitsenahast rihm ja rekvireeriti Jeesuse veinilähker. Millest, tõsi küll, polnudki eriti kahju, kuna vein oli niikuinii otsakorral.

"Lihtsalt häbilugu, et oma joogiga sisse ei lasta!" urises Jeesus. "Arvatavasti pakutakse siin jälle samasugust laket nagu eelmisel aastal."

"Armas publik, kallid piletiomanikud!" alustas Herodes oma kõnet. "Tänan teid kõiki toetuse eest meie iga-aastasele ristilöömisele. Paraku pean teatama, et peaesinejana reklaamitud Barabas ei saa end täna lasta risti lüüa, kuna pidi ootamatult sõitma Itaalia tuurile..."

Herodes ootas kannatlikult kuni sõim ja vilekoor vaibusid ning jätkas siis:

"Sellest hoolimata ei jää pearist tühjaks, vaid seal esineb võrratu Dismas. Kriitikute arvates peab ta vastu vähemalt kaks päeva. C-ristil, nagu reklaamitud, Hestas Kapernaumast."

Herodes lõpetas ja nördinud rahvahulk sööstis putkade poole, kus kaubeldi veini ning viineripirukatega. Osa inimesi kavatses pärast einestamist lahkuda, kõikjal räägiti vajadusest piletiraha pettuse pärast tagasi nõuda.

"Ma ju ütlesin, et poleks tarvis olnud tulla," nurises Jeesus mornilt veini rüübates. "Hästi see juba ei lõpe!"

Näis, et Jeesusel oli seegi kord õigus. Vähest publikut põhjuseks tuues keeldus Dismas esinemisest, Hestas aga polnud vormis ja viskas vedru juba hommikuks välja. Siis ei suutnud Jeesus seda traditsioonide mõnitamist enam välja kannatada. Ta viskas riided seljast, tormas pearisti juurde, ronis väledalt kui kass üles ja jäi sinna karjudes rippuma. Juudase üllatuseks ei peksnud turvamehed teda läbi, vaid võtsid lihtsalt ristilt maha ja viisid Pilatuse telgi juurde. End Jeesuse mänedžerina tutvustades õnnestus ka Juudasel telki pugeda.

"Kuulge, noormehed, ma otsin juba järgmiseks aastaks esinejaid, et teha midagi ägedamat kui see jama siin," rääkis Pilatus. "Võibolla saame kaubale, võib-olla pääsete isegi pearistile."

"Palju maksate?" uuris Juudas, kelle silmad põlema lõid.

"Kolmkümmend, nagu ikka. Lisaks tasuta toitlustamine, siiasõit ja matusekulud," pakkus Pilatus. "Ainult et teile oleks pisut reklaami vaja, kas saaksite seniks kuskile kaugemale tuurile minna?"

"See on võimalik küll," nõustus Jeesus. "Ma korjan jälle tosina lihtsameelseid üles, käime Galilea ja Idumea läbi, arstime tõbiseid, kõnnime vee peal, muudame vett veiniks ning teeme muud silmamoondust. See oleks hea reklaam."

Nad lõid Pilatusega käed kauba kinnituseks kokku.

"Ma arvan, et järgmisel aastal tuleb vägev ristilöömine," lausus Jeesus. "Kindlasti jääb see rahvale sajanditeks meelde!"