Üheaegselt kümnes maailma linnas – London, Edinburgh, Pariis, Berliin, Rooma, Philadelphia, Barrie, Tokio, Johannesburg ja viimasena lisandunud Moskva – toimub laupäeval 2. juulil Bob Geldofi korraldatud gigakontsert Live 8. Sööri palvel ronivad lavale Madonna, U2, Coldplay, Destiny’s Child, Dido –  kokku 100 artisti – ja taasühineb Pink Floyd. Muusika abil ei koguta seekord Aafrika nälja ning vaesuse leevendamiseks sularaha, vaid hääli. Inimeste hääli, mõjutamaks tuleval nädalal Šotimaal toimuvat G8 tippkohtumist – et need kaheksa meest otsustaksid hästi valvatud lossitoas kustutada Musta mandri riikide võlad, suurendaksid humanitaarabivooge sinna ja looksid aafriklastele soodsamad tingimused kaubanduses.

Geldof on juba tunnistanud, et ees võib oodata kolossaalne läbikukkumine – kui G8 miljoneid kontserdikülastajaid ja arvatavasti mõnd miljardit televaatajat millekski ei pea. Ent kui ta poleks Live 8-t ette võtnud – aastaid isiklikel põhjustel jäigalt uue Live Aidi vastu olnud Geldofi pardale veenmiseks läinud vaja “käte väänamist”, väitis kaasvõitlejast filmistsenarist Richard Curtis –, oleks Bob oma sõnul ajaloolise šansi minnalaskmist surmatunnini kahetsenud. 

* Eesti telekanalite eetris on laupäeval Live 8 asemel harjumuspärased kordussaated. Lähim televisioon Live 8 vaatamiseks on Soome kanal YLE 2. Oma hääle saad siiski anda aadressil
http://www.live8live.com/live8/petition.do