Tänane SL Õhtuleht kirjutab, et pikisilmi oodatud lumi pani silmad särama nii lastel kui ka nende emadel-isadel, kuid ilmajaama ennustuste kohaselt ei jätku ilusat talve seekord kauaks. Leht kirjeldab, kuidas Tallinna Sipsiku lasteaia lapsed lustisid ennastunustava rõõmuga eile mahasadanud nagu tuhanded teisedki mudilased. Lumest saab ju lumememme teha ning jõuluvana saab ka viimaks sõitma hakata.

Paraku nendib ilmajaama ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain, et lumi ei jää seegi kord kuigi kauaks maha, lähipäevil pöörab taas soojemaks ja jõuluõhtuks võib viimnegi lumeraas sulanud olla.

Külmemaks muutunud ilm pani inimesi ja loomi tegema ka kummalisi asju. Põhja-Eesti päästekeskuse kodulehel kirjutab Kirill Teiter, et päästjad pidid teisipäeva pärastlõunal välja sõitma Tallinna ringteele seoses, sest seal jalutas luik. Päästjad viisid ta ohutusse paika.

Teisipäeva varahommikul läks Pirital põlema sõiduauto Opel Kadett, mille kustutamiseks kulus pool tonni vett. Päästjad selgitasid ka süttimise põhjuse: kuna auto ei tahtnud külmaga käima mina, soojendati selle mootorit puhuriga.

Kui lumest on pikaleveninud sügisilmaga paljudele rõõmu, siis paraku kaasneb sellega ka murenoot ja ohhoo-effekt, eriti autojuhtidel, kes ei viitsi oma sõidustiili muutunud ilmastikuoludega kohandada.

Eile toimus 11 inimvigastustega lõppenud liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ja vigastada sai 20 inimest. Ainuüksi Tallinnas ja Harjumaal toimus 69 liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 15 inimest.

Eesti Päevaleht kirjutab, et teisipäeval kell 10.20 juhtus liiklusõnnetus Tallinna ringteel Tallinna-Narva maantee ja Jüri vahelisel teelõigul, kus põrkasid kokku väikebuss Peugeot Boxer, sõiduautod Ford Mondeo ja Honda Accord ning veoauto Volvo. Kiirabi viis haiglasse viis kannatanut.

SL Õhtuleht annab teada, et teehooldajad lasid Tartu maantee kümnetel kilomeetritel muutuda eluohtlikult libedaks jäärajaks. Leht toob välja ka ühe kergema õnnetuse, mida tsiteerivad ka kõigi teiste lehtede online-kanalid: näitlejannad Janika Sillamaa ja Piret Simson põrutasid eile lumiselt Tartu maanteelt kraavi, kuid pääsesid õnnetusest vigastusteta. Hiljuti juhiloa saanud Sillamaa sõnul ei lähtunud õnnetuse põhjused juhioskustest ega ilmast, vaid õnnetuse põhjuseks olnud hoopis Tallinna-Tartu maantee ise. Seda, kes juhtis auto lumehange, Sillamaa keeldus avalikustamast.

Õnnetuste tõttu olid eile Järvevana tee ja Tartu maantee ristmikul hiigelummikud.

Maanteeameti kodulehelt võis kolmapäeval lugeda järgmist: „Varahommikul olid põhi- ja suuremad tugimaanteed  öösel sadanud ja mitmel pool veel sadavast lumest lumised ja lörtsised ning sellest ka libedad. Mõnevõrra paremad olid teeolud Ida-Virumaal, kus lund sadas vähem ja suuremad teed olid kergelt lumised või märjad. Nähtavus oli sajus piiratud, teepinna temperatuur 0°...-4°. Saartel hakkas sadama vihma, lumesadu võib üle minna vihmaks ka mujal. Libeduseoht püsib."

Politsei tuletab liiklejatele meelde, et talvistes ilmastikuoludes tuleb olla eriti ettevaatlik ning valida teeoludele vastav sõidukiirus.

Ilmajaama prognoosi kohaselt sajab homme kohati lörtsi ja vihma. Reedel ja laupäeval on olulise sajuta ilm, laupäeva õhtul võib kohati vihma ja lörtsi sadada. Pühapäeva päeval võib Ida-Eestis vihma tulla. Päevased õhutemperatuurid on neljapäeval +2..+6, reedel +3..+8, laupäeval -1..+5 ja pühapäeval +2..+7.