Heimar Lenk, kloun, joomalauas

 

"Meie vaatlused kinnitavad, et universumil on K-struktuur."

Tõravere Observatooriumi teadurid, ajakirjas Nature

 

Viimastel päevadel on Keskerakonda astumine haiglaselt sagenenud. Peale Kallaste volikogu on Keskerakonnaga in corpore ühinenud Solikamski grupeering, Tartu lasteapäevakodu „Oravake" 67 hoolealust, Võru maakond, Peipsi kalurid, kõik Eesti kalmistuvahid, kolm ärimeest, kes soovisid jääda tundmatuks, Pubi Bikers töötajad ja Põlva Serviti käsipallurid, kui nimetada ainult vähemtähtsamaid. Välismaistest liitujatest tuleb allpool veel eraldi juttu. Kranaat uuris, millega siis õieti tegemist on.

 

"Da Vinci koodi" Robert Langdon, paranähtuste uurija

Keskerakond on varakeskajal tekkinud salaühing. Erinevalt näiteks vabamüürlastest, kes lõid suletud, rangel hierarhial ja katsetel põhineva organisatsiooni, võttis Keskerakond juba sünnist saadik suuna massidele. Samuti on Keskerakond läbi ajaloo silma paistnud tolerantsusega - sinna võeti suurima lahkusega vastu kõikvõimalikke vargaid, sulisid, ebaausaid ärimehi, au kaotanud aadlikke, ketsereid, nõidu ja muid inimjätiseid. Arenedes muutus Keskerakond üha võimsamaks ja hakkas sekkuma riigivalitsemisse, algul rohujuure, hiljem aga järjest kõrgemal tasandil. Nüüd ei ole maailmas enam struktuuri, kus ei oleks keskerakondlasi endid või nendega seotud isikuid. Salaühingule kohaselt hoiavad poliitikud ja riigijuhid oma keskerakondliku kuuluvuse tavaliselt salajas, kuid mul on kindlaid fakte, et Keskerakonna liikmed on olnud kurikuulus gangster Al Capone, Hispaania diktaator Franco ja kõik Vene tsaarid Ivan Julmast saadik.

 

Fox Mulder, vandenõuteoreetik

Miks astuvad inimesed massiliselt Keskerakonda? Põhjus on väga lihtne: teatud huvigruppidel ja võimustruktuuridel on plaan Keskerakond kui niisugune kaotada. Kui kõik inimesed asuvad Keskerakonda, muutub partei ju inimkonnaks või siis, kui soovite, ühiskonnaks. Inimkond ja ühiskond valimistel osaleda ei saa, seega, kui asi niimoodi edasi läheb, on Keskerakonnaga varsti lõpp. Nende ainus võimalus on uute liikmete vastuvõtmine lõpetada ja igaks juhuks ka suurem osa vanu liikmeid välja heita. See on Keskerakonna ainus võimalus parteina püsima jääda. Eks näis, kas nad ka selle peale tulevad.

 

MIKS ASTUSITE KESKERAKONDA?

Vastavad mõned uued välisliikmed

 

Bill Gates, miljardär

 

No mina astusin sellepärast, et vaeseid inimesi aidata. Keskerakond ju seisab lihsate inimeste eest, onju? Ma olen püüdnud inimesi ennegi aidata, olen ikka sadu ja sadu miljoneid heategevuseks andnud, aga varem või hiljem leidsin end ikkagi aktsiaid ja firmasid kokku ostmas. Nii ei saanudki vaeste inimeste aitamisest õiget asja. Härra Savisaar selgitas mulle meie kohtumisel, et kui ma kogu oma raha Keskerakonnale annetan, siis on see lihtsate inimeste toetamiseks kindlasti kõige parem moodus. Ta lubas, et ma ei jää ka ise päris nälga, vaid saan erakonnas IT-mehena tööd. Tegingi siis ülekande ära, mis seal´s ikka. Mis mind eriti uhkeks teeb, on fakt, et ma olevat nüüd kellegi Oliver Kruuda järel Keskerakonnale kõige enam annetanud eraisik. Muide, kes see Kruuda selline üldse on? (Siinkohal selgitas Kranaat Gatesile, kes see Kruuda selline üldse on. Gates möönis, et sellistest kaubamärkidest nagu Tere Piim, Kalev, K-Kohuke ja Rahvaoligarh ei ole ta varem küll midagi kuulnud, kuid et mees, kel on nii palju ja nii mitmekesiseid huvisid, peab kindlasti kõvem tegija olema, kui mingi Microsofti vend.)

 

Dalai Laama, Tema Pühadus

Astusin Keskerakonda sellepärast, et nad lubasid Tiibetile iseseisvuse ja vabaduse tagasi anda. Nende vaimne liider Savisaar andis mulle konkreetsed garantiid, öeldes lihtsalt: „Lubame Tiibeti vabastada - teeme!" Temas oli otsekohesust ja siirust, kuid samaaegselt ka suurust ja aurat, kui te mõistate, mida ma öelda tahan. Nõnda oleks võinud rääkida Buddha ise! Tõsi küll, ma kuulsin just, et Keskerakonda oli täies koosseisus astunud ka Hiina Kommunistlik Partei, kuid Savisaar rahustas mind, öeldes, et neile ei lubanud ta Tiibeti vabastamist, vaid hoopis teisi asju. Mu väsinud süda sai oma rahu kohe tagasi. Tõenäoliselt saan ma uut aastat vastu võtta juba taasiseseisvunud Tiibetis, meie pühas Lhasa linnas. Päikest!

 

Britney Spears, endine pop-artist

Oih, teate, ma kõhklesin enne seda sammu väga-väga! Kas mind peetakse vääriliseks, kas ma õigustan usaldust?! Aga see kena neiu, see Evelyn Sepp, tema oli minu vastu nii lahke, et ma avasin talle oma südame! Nuttes ja kriisates tunnistasin ma talle üles kõik, absoluutselt kõik! Et ma olen laval oksendanud! Et ma ei kanna vahel aluspesu! Et ma armastan juua ja ropendada! Et ma petsin oma meest oma koeraga! Et ma ei ole olnud kõige parem ema! Et ma kulutan shopates liiga palju! Et ma..! Aga tema naeratas nii mõistvalt, silitas mu pead ja ütles, et sellest kõigest pole mitte midagi, et nende erakonnas olevat nüüd isegi mees, kes igal pool avalikes kohtades urineerib. Oh sina juttas küll, selleni pole isegi mina jõudnud, kuigi me Parisega (Paris Hilton), korra proovisime. Aga meil ei tulnud, olime end just ühe ööklubi peldikus süstinud, võibolla siis sellepärast, aga no lihtsalt ei tulnud! Küll mul on hea meel, et leidsin sellise toreda organisatsiooni, kus ma ei olegi see kõige hullem. Tänan sind, Jumal, elu lõpuni selle eest, mis sa mulle nüüd vanas eas veel osaks lasid saada! Sorry, aga ma pean nüüd lippama ja Parise ka Keskerakonda moosima. Tsäuki!

 

Kranaadi toimetus (Astus täies koosseisus Keskerakonda kohe pärast antud loo avaldamist ja Eesti Ekspressist vallandamist. Õu, Kruuda, kui lugema juhtud, tõmba traati, sul pidi häid ajakirjanikke vaja olema!)