29. juunil avas Euroopa Komisjon videojagamisportaalis
oma kanali – EU Tube´i, mis on kättesaadaval aadressil
. Sinna riputati välja 46 videoklippi, milles Euroopa Liit tutvustab oma tegemisi. Näiteks on väljas video kliimamuutuste problemaatikast, Euroopa Liidu kujunemisest, inimõigustest ja paljustki muust. Ent kui inimõiguste olukorda tutvustavat videot oli 5. juuliks vaadatud 571, siis videot, mis peaks vaataja teadvusesse viima fakti, Euroopa Liit rahastab Euroopa filme, on vaadatud juba 2,4 miljonit korda, kusjuures päev varem oli seda vaadatud 1,3 miljonit korda.

Selgitus on lihtne - tegu on seksvideoga, kus on kokku monteeritud kaadrid filmidest „Amelie” ja „All About My Mother”. Esimene neist on pälvinud Euroopa parima filmi tiitli ja hulgaliselt muid auhindu.

Klipp pealkirjaga "Film Lovers Will Love This" („Filmisõpradele meeldib see”) algab kaadritega mehest ja naisest, kes rebivad üksteisel riideid seljast. 44-sekundilises klipis näidatakse 18 paari seksimas, kusjuures võrdsuse huvides on kaks neist homopaarid ja üks paar on ülekaaluline. Videolõigu lõpus kõlab kahemõtteline üleskutse „Let's come together” („Tuleme koos/kokku”). Samuti teatatakse vaatajale, et Euroliit rahastab igal aastal 300 Euroopa filmi tegemist.

Palju vaidlusi tekitanud algatuse taga on Euroliidu kommunikatsioonikomisjonäär Margot Wallström.

„Komisjonile on väga tähtis kasutada kõiki vahendeid, mis on selle võimuses, et suhelda Euroopa kodanikega. Me ei saa eirata uusi arenguid, mis on leidnud aset internetis viimastel aastatel, täpsemalt YouTube´i-sarnaste videojagamissaitide populaarsust,” ütles Margot Wallström.

Briti ajakirjandus toob laialt ära kaks reaktsiooni Euroliidu seksvideole. Parlamendiliige, Poola peresid esindav Maciej Giertych ütles, et Euroliit kasutab ebamoraalseid võtteid. Teine saadik, Godfrey Bloom, ütles aga nii: „Ma oletan, et see film on asjakohane. Euroliit on Suurbritanniale juba viimased 30 aastat taha keeranud”.