Nädala retsept: Kõrvitsapüreesupp kanafilee ja röstitud kõrvitsaseemnetega
neljale
Vaja läheb
• 350 g
kõrvitsa viljaliha
• 250 g porgandeid
• 250 g
lillkapsast
• 100 g kartulit
• 1 l vett
• 100 ml
koort
• 2 tk kanafileed
• peotäis
kõrvitsaseemneid
• pisut kõrvitsaseemneõli
• soola ja musta pipart
Valmistamiseks
pane kõrvits, porgand, lillkapsas ja kartul veega keema ning
keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta saumikseriga ning
lase uuesti keema. Maitsesta supp soola ja pipraga.
Küpseta
kanarinnafileed 180kraadises ahjus 10–15 minutit, olenevalt filee
paksusest, ning lõika viiludeks. Kõrvitsaseemned rösti ahjus
200 kraadi juures aeg-ajalt segades, kuni nad tõmbuvad õrnalt
pruuniks. Seejärel lisa supile koor ja serveeri kaussides koos kanafilee
lõikudega. Raputa peale veidi röstitud kõrvitsaseemneid
ja paar tilka kõrvitsaseemneõli. Kaunistada võid
tüümiani oksaga.