Priit Tikerpe
ütles Eesti Ekspressile, et kaalub otsuse edasikaebamist. “Mind ei rahulda prokurör
Helga Aadamsoo
põhjendused, mis ta kohtus esitas,” ütles Tikerpe. “Prokurör ütles, et kriminaalmenetlust reguleeriv seadus ja riigikohtu praktika on muutunud, kuid meie kohtuasja arutati kohtus vana seaduse järgi ja riigikohtu uus praktika ei puutu asjasse.”


Tikerpe, nagu ka
Vladimir Panov
, kes nimetas möödunud nädalal Eesti Televisioonis Ekspressi lugu “Kuidas pääseb miljonär vanglast” valeks, viitasid kriminaalmenetluse seadustiku rakendamise seadusele. Seal on kirjas lause: “Enne Kriminaalmenetluse seadustiku jõustumist kohtusse saadetud kriminaalasja arutatakse maa- ja linnakohtus Kriminaalmenetluse koodeksi sätteid järgides.”


Et Panovi ja Tikerpe süüasi läks kohtusse 2003. aastal, leiavadki nii Panov kui ka Tikerpe, et prokurör eksis, põhjendades süüdistusest loobumist muutunud oludega. Siiski jätavad mehed kahe silma vahele asjaolu, et nimetatud seadusesäte käib ainult “maa- ja linnakohtu” ehk esimese kohtuastme kohta. Hiljemalt teises kohtuastmes tulnuks ikkagi juhinduda uuest kohtupraktikast.


Riigiprokurör Helga Aadamsoo kommentaar: “Pärnu maakohus on oma otsuse teinud ja loomulikult on ka õigeks mõistetud inimesel õigus kohtuotsust ettenähtud korras vaidlustada.”