Ansambli uue heliplaadi üheks produtsendiks on USA art-rock-ansambli TV on the Radio juhtfiguur David Sitek, plaadil peaksid vokalistina kaasa tegema ka nimetatud ansambli laulja Tunde ­Adebimpe, samuti Damon Albarn, Hope Sandoval ja Liz Fraser.


Muusika- ja kunstifestivali “Meltdown” tänavuseks kuraatoriks valitud Massive Attack on festivali 15aastase ajaloo juures esimene kollektiiv-kuraator.


Areeniga rääkinud “Meltdown”-festivali korraldaja Glenn Maxi sõnul on kuraatorite valimisel oluline, et kuraator oleks ikooniline ja mõjuvõimas ning haldaks laialt loomevorme – teatrist ja kujutavast kunstist muusika, kirjanduse ja tantsuni.


“Massive Attackis saavad kokku väga eripalgelised muusikavoolud,” ütlen Glenn Max. “Nad on koht, kus psühhedeelia ja punk eksisteerivad kõrvuti, kus urbanistlik müra ja komplitseeritud meloodiad töötavad üheskoos. Lisaks Massive Attacki poliitilisele aktiivsusele seista õigluse eest ja korporatiivsuse vastu on nad väga oluline osa briti muusikaajaloost.”


Bändi ideoloogiline juht Robert Del Naj on oma blogis väitnud, et töösoleva “Meltdowni” kava juures on oluline inimõiguste eest võitleva organisatsiooni ­REPRIVE kaasamine.


Tänavu peaksid oma uued heliplaadid välja andma ka teised Bristoli linna trip-hop-skene superstaarid – varsti ilmub album ansamblilt Portishead, ning suve jooksul uus teos ka Trickylt.