… kõndis sõpradega Covent Gardenis ning järas näljaselt hamburgerit, kui modelliskaut Benjamin Hart ta leidis. Viimane tundus Lilyle liiga entusisastlik ja ta keeldus alguses, kuid mõtles hiljem õnneks ümber. Lily läbimurre toimus tänu fotograaf Steven Meiselile, kes otsustas uut punapäist ja heledanahalist kaunitari pildistada Itaalia Vogue’i jaoks. Tavaliselt hakkavad modellid näitlejakarjäärile mõtlema siis, kui nad modellitöö jaoks pisut eakaks hakkavad jääma. Kuid Lilyl on õnnestunud juba praegu pista taskusse kolm filmirolli. Kellena te Lilyt kõige elavamalt ette kujutaksite? Alice’ina imedemaal, eks. Just Alice’i rolli mängibki Lily Marylin Mansoni tulevases linateoses.


Stiil


Kõige paremini iseloomustab Lily stiili tema viienaelane ökosõbralik käekott, millel peal silt „Ma ei ole kilekott”. Kohati tundub, et ta on kõigist maailma asjadest kõige ükskõiksem just moe vastu. Ometigi on tema lohakal, kohati naiselikul stiilil palju austajaid. Paljud imestasid, kui Lily sel sügisel MTV Euroopa muusikaauhindade jagamisele Münchenis ilmus korraliku musta kleidiga. Lily ebamaist välimust kasutatakse üsna tihti muinasjutuliste, õrnade ja pisut kummaliste riiete näitamiseks. Ilma tema punaste lokkide ja hiiglaslike silmadeta poleks ilmselt tüdrukulikult süütud muinasjuturiided nii tugevalt meinstriimimoodi mõjutanud. Lily võimuses on muide ka portselan moodi tuua, sest tema hüüdnimeks on Portselannukk.


Agyness Deyni


… karjäär sai alguse 1999. aastal ühel mitte märkimist väärival modellikonkursil. Vahepeal tegi Agyness erinevaid modelli- ja muid töid. Kuid tõeline läbimurre saabus 2006. aastal, kui lumivalgete lühikeste juustega poisstüdruk ilmus läbimärjana Briti Vogue’i kaanel. Agynessi karjääri algusaja annaalidesse on kirjutatud üks kummaline skandaal. Nimelt valetas ta end mõned aastad nooremaks, et paremini läbi lüüa. Tema tõeline vanus tuli küll välja, kuid selleks hetkeks oli ta moeringkondades juba kurikuulsaks saanud. Sellel tüdrukul on potentsiaali olla sama skandaalne kui Kate Moss. Ka tema armastab valida oma poiss-sõpru rokkbändidest ja korralikult pidutseda.


Stiiiiiiiiiiiiiiiil


Nu rave´i stiil poleks see, mis ta on, ilma Agynessita. See tüdruk kannab hullumeelselt erksaid värve, imelikke suuri väljaveninud kudumeid, poisilikke detaile, nunnusid aksessuaare ja südamekujulisi päikseprille. Viimasel ajal on ta hakanud kandma meeste siidist pidžaamapükse koos kontsade ja jakiga. Isegi ta isikliku bändi nimi on seotud riietega – Lucky Knitwear, ehk õnnelikud kudumid. Agyness on öelnud: „Mu ema püüdis mind alati Laura Ashley lilleliste kleitide sisse saada. Ma ütlesin emale, et mulle meeldivad need lillelised kleidid küll, kuid ainult koos Dr Martensi saabastega.” Tema stiili kohta on üteldud, et see on miks Jackie O. ja Debbie Harry stiilidest. Ja Anna Wintour on ütelnud, et ta kannab oma kuulsat valget poisipead kui mingit riietuseset. Ning ta ei eksi, sest see oli Agynessi soeng, mis tõi tagasi moodi lühikesed juuksed. Agyness lükkas Kate Mossi kõrvale Tatleri ajakirja kõige paremini riietuvate inimeste nimekirja esikohalt. Julge tüdruk, kes julgeb Kate’ile stiili teemadel konkurentsi pakkuda!


Lily Donaldsoni


… leidsid modelliskaudid 2003. aastal, kui tüdruk šoppas Camdenis. Praeguseks on ta Inglismaa üks edukamaid modelle. Lily on moering kondades tuntud kui üks haritumaid ja arukamaid modelle.


Stiil


Lily erineb absoluutselt oma stiili poolest teistest modellidest. Ta kannab kõige lihtsamaid ja pretensioonitumaid riietusesemeid – halle kvaliteetseid sviitreid, musti kitsaid pükse, ilma pildita T-särke jne. Ta on lihtsate riiete kuninganna. Kuid kõik need lihtsad riided on perfektsed lihtsad riided. Need näevad välja sellised, mis on sinust vaid paari sammu kaugusel kohaliku kaubandusvõrgu basic’ute letis.


Kate Moss


… jalutas JFK lennuväljal New Yorgis, kui Sarah Doofus ta avastas. Tema karjäär algas Corinne Day mustvalgete fotodega Briti ajakirjale „The Face”. Moestoori pealkirjaks oli „Kolmas armastuse suvi” ning maailm armus Kate’i. Seejärel hakkas ta 90ndate antisupermodelliks, vastandudes Cindyle, Claudiale ja Naomile. Kate’i arvel on 300 ajakirja esikaaned. Kas kujutate ette 300 ajakirjast koosnevat virna?


Stiiiiiiiiil


Kate Moss kannab seda, mis talle parasjagu meeldib ning see teebki temast moediktaatori. Ta on oma stiilitunnetuse eest saanud mitmeid auhindu, ajakirjadele ja moenõukogudele on ju ajast aega meeldinud kõige paremini riietuvate inimeste nimekirju koostada. Aastatel 2005-06 oli Kate stiil inspireeritud rock’n’roll’ist. See stiil tuli tagasi massimoodi. Tema arvele kirjutatakse teatud esemete meeletu leviku – ära lõigatud säärtega teksašortsid, Uggi saapad, kitsad teksad, vihmamantel, Louis Vuittoni leopardimustriga kašmiirrätik (mis müüdi Euroopas kohe läbi), Balenciaga käekott. Ta populariseeris ka kõrge pihaosaga püksid. Kate’i moevaistu hindas kõrgelt pood nimega TopShop, kes tellis Kate’i disainitud kollektsiooni. See oli üliedukas, tekitades esimestel päevadel TopShopi 225 poes tõelist rüselust.


Twiggyt


… nimetatakse tihti kõigi aegade kuulsaimaks modelliks. 1966. aastal märkas Nigel Davies noort 41 kilo kaaluvat Lesley Hornbyt ja pakkus talle kohe modellilepingut. Davies soovitas tal kasutada lapsepõlve hüüdnime Twiggy. Juba samal aastal sai ta külge nimetuse „66. aasta nägu”. Pärast modellikarjääri lõppu osales ta paaris filmis ja tegi kaasa tõsielusarjas „Ameerika järgmine supermodell”.


Stiil


Kõik noored tüdrukud ja naised tahtsid 60datel ja 70ndatel olla Twiggyd. Nii paistis vähemalt välja nende riietusest, soengutest ja meigist. Twiggy aitas modi look’il massidesse jõuda ning kosmeetikafirmadel rohkelt ripsmetušši ja silmapliiatsit müüa. Nimelt joonistas ta silmade alla pliiatsiga ripsmekimbukesi ning seda meiki nimetatakse tänase päevani Twiggyks. Jõudnud 50ndatesse, annab endine supermodell Penguini alt välja raamatukese, mis õpetab end riietama. Raamat on suunatud küpsemas eas naistele, jah, just neile, kes nooruses soovisid olla sama stiilsed kui Twiggy. Ning viimasena, kuid mitte vähem tähtsana tuleb mainida, et Balenciagal on olemas imeilus Twiggy-nimeline käekott!