Septembris on viimane aeg anda murule kaaliumirikast väetist. Muru niitmisel tuleks sügisel arvestada sellega, et muru jääks talveks ligikaudu 4–6 cm kõrguseks. Murule langenud praht, puulehed ning niitmisjäägid tuleb kokku riisuda. Vastupidisel juhul võivad nad suuremas koguses muru kahjustada.



Lillesibulad – mulda/välja



Mahapanekut ootavad sellised sibullilled nagu aedhüatsint, tulp, nartsiss, mitmed laugud, püvilill, siniliilia, krookused...


Külmaõrnade taimede, nagu gladiooli, begoonia, daalia, kanna jt sibulad ja muguljuurikad ootavad aga ülesvõtmist. Enne hoiupaika panekut seisab ees nende kuivatamine õhurikkas ruumis.


Saagikoristus



Eks viljapuuaiast tuleb korjata ära kõik, mida veel korjata on. Puuviljamädanikust või muust seenhaigusest tabandunud viljad on tõelised haiguspommid, kui nad talveks puu otsa või maha vedelema jäävad. Järgmise aasta saagi huvides tuleks kõik sellised enne lume tulekut kokku korjata ja ära põletada või sügavale maasse kaevata.


Toalilled tuppa!



Toalilled, mis kevadel sai õue toodud, võib tuppa tagasi kolida. Need isendid, kes on õues “suvitades” kenasti kosunud, võib ümber istutada. Kõik potid tuleb korralikult puhastada. Samuti vajavad taimede lehed puhastuskuuri.


Tagasilõikamine ja kinnikatmine



Kui maapind on veel pehme, tuleb hakata mõtlema taimede tagasilõikamisele ja kinnikatmisele. Kui teil on aias külmakartvaid liike, siis targem on nad kinni katta kui jääda lootma meie viimaste talvede soojusele.