Üks mees on aga koguni võitnud Eesti tudengimaleva missivõistlusel teise koha. See mees ongi siinne fotokangelane – Emil Rutiku.


Väsimatu ning pidurdamatu multitalent ja showman oli tulevane üle Eesti tuntud muusik, teletäht ja reklaaminägu Rutiku juba legendaarsetel EÜE aegadel, mil malevaelu oli vabaduse sünonüüm.


Parima osa malevasuvest  moodustasid muidugi mõista rühmadevahelised peod ja kokkutulekud, kus lõi muuhulgas keema nii mõnegi mehe näitlejaveri.


Viru regiooni Tareküla malevarühm kutsus juulis 1983 külla mitu naaberrühma, et korraldada “Virumaa missi” valimised. Kui mu mälu ei peta, oli kohal neli rühma, kõigil kaks väärikat kandidaati missitiitlile, üks kaunim kui teine. Kuid suurimat publikuvaimustust ja žürii komplimendid pälvis hoopis ühes rühmas vist partisanina pesitsenud Rutiku etteaste.


Oli Rutiku esinemine nüüd konkursiväline või konkursi korras, polegi enam tähtis, igatahes mõjus Rutiku kehastatud “neiu” ühtaegu nii heatahtlikult koomilise kui äärmuslikult karikatuurse kujuna.


Nagu kommenteeris tollal žürii esimees Aare Tilk: “Meie ees on ülinaine!” Kuna meie seast keegi kunagi polnud sellist naist enne näinud, pärjati Rutiku “kaunitar” kui uunikum võistluse teise kohaga.


Kas on Emil Rutiku hiljem veel naisena esinenud, sellest allakirjutanul andmed puuduvad.