Kaido Haagen osales Kaitseministeeriumi poolt toetatavas ekspeditsioonis koos Mihkel Tammeti ja dokumentalist Liivo Niglasega, et portreteerida maad ja rahvast peale karjuvat ja mõttetut ebaõiglust. Peale lõhkumist, mis inimsoole alateadlikult siiski väga suurt mõnu paistab pakkuvat.


Paljud arvutimängudki pakuvad seda atavistlikku mõnu ja nagu ka Homer Simpson tunnistab – mõnus on asju lõhkuda!


Paljud maandavad ju stressi kaitsetumate peal. Purustused võivad olla nii materiaalsed kui ka psüühilist laadi, sõja puhul on tegemist mõlematega. Ja Kaido oli pildistanud mõlemaid, kes ainult vaadata oskas.


Kuivõrd teema puudutab nii ürgset vajadust, vaatleb nii suuri muutusi tekitanud sündmusi, valis Kaido ka selleväärilise tehnika. Fotograaf näitas, et traditsioonilisel, filmile baseeruval fotograafial veel püssirohtu jätkub. Tegemist oli Fotograafiaga suure algustähega – ta kasutas hiiglaslikke ja ülipeenteralisi negatiive, mis võimaldavad arhitektuurifotosid peaaegu elusuuruseks suurendada.


Piltidesse olid jäädvustunud kontrast ja valu, mis peaks meenutama maailmale, et üles ehitada oleks märksa parem.


Taustainfot stillpildile andsid Liivo Niglase klipid. Näitust on plaanis viia mujalegi vaatamiseks.


Keda fotode tehnilised jt aspektid lähemalt huvitavad: 19. novembriks on planeeritud Fotomuuseumi pööningul kohtumine autoritega.