Pärast Meri presidendiametist lahkumist jäi elu Paslepa suveresidentsis soiku. Koht oli algusest peale olnud Meri südameasi, tema enda tehtud sisekujundusest alates ja kiirkaatriga lõpetades.


Presidendi eskordi tuhisemine Noarootsi teedel oli Lennarti ajal igapäevane asi. Meri pakkus Eesti Camp Davidis, eksootilist puhkust (mis sisaldas nii kalapüüki kui ka sportautodel kihutamist) paljudele ja maailma poliitika juhtfiguuridele.


Ka võis ta keskööl kadakate vahelt suvalisele külasimmanile sisse sadada. Presidendi paadisadam oli külarahvale avatud.


President Arnold Rüütel keeldus kategooriliselt Lennarti tuhvlitesse astumast ega tundnud Noarootsi poolsaarel asuva Paslepa vastu vähimatki huvi, samuti ei raisanud aega Pasleppa sõidu peale president Toomas Hendrik Ilves.


Residents, mille 4,6 hektarilisel territooriumil asuvad suvemaja, külalistemaja, kamin-varjualune jne, seisis kasutult, nõudes siiski miljon krooni aastas ekspluatatsioonikuludeks. 2005. aasta jaanuaritorm kahjustas hooneid sedavõrd, et need vajasid remonti.


Aasta tagasi pani Riigi Kinnivara AS Paslepa residentsi müüki. Alghind – 15 miljonit – tõusis vaid pisut: hoonekompleks müüdi kasiinoärimees Armin Karule maha 15,3 miljoni eest.


“Mulle pakkus see objekt huvi mitmes mõttes ning eriliseks teeb ta muidugi just kultuurilooline taust,” kommenteeris Karu ostu.


Nüüdseks on investeeringule rakenduse leidnud tema vanem tütar Ines, kes on juba aastaid tuntud kõhutantsu viljelejana. Augusti keskel toimuva festivali raames saab mitmel moel nabakeerutusi õppida, toimub galakontsert, tegutsevad basaar ja puhvet.