UUED REEGLID. RAHVA ELUJÄRG PARANEB
Uus aasta tõi Eestisse mitmeid olulisi muutusi. Langevad tulumaksumäär ja töötuskindlustusmakse määr (vastavalt 21 protsendilt 20 protsendini ning 3 protsendilt 2,4 protsendile), tõusevad alampalk (nüüd 390 eurot kuus) ja maksuvaba tulu (154 eurot kuus). Kõik need muutused tõstavad rahvale kätte jääva raha hulka.
Pangad peavad olema eluasemelaenude väljastamisel hoolikamad: näiteks laenusumma võib olla 85 protsenti ostetava eluaseme väärtusest, laenusaaja võib panga- ja liisingumakseteks kulutada kuni poole oma sissetulekust, kodulaenude pikkus võib olla kuni 30 aastat.
Loe lähemalt

EURO: LEEDU IN, KREEKA VARSTI OUT?
Leedust sai 19. riik, mis kasutab Euroopa Liidu ühisraha eurot. Aastavahetusel toimunud pidulikul uue valuuta vastuvõtmise üritusel Vilniuses osales ka Eesti peaminister Taavi Rõivas. Samal ajal kasvavad poliitilised pinged Kreekas, mis võib vallandada uue eurokriisi, sest Kreekas võivad võimule saada jõud, kes ei kavatse täita Euroopa Liidu abiprogrammi tingimusi.
Euro kurss dollari suhtes langes ka pärast Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi usutlust Saksa ajalehele Handelsblatt, kus ta lubas uusi majanduse elavdamise meetmeid.
Loe lähemalt

ALUSTAS EURAASIA LIIT
Jaanuarist alustas tööd Euroopa Liidule vastukaaluks loodud Euraasia Liit, kuhu kuuluvad Venemaa, Valgevene, Kasahsatan, Armeenia ja maist alates Kõrgõzstan. Esialgu kehtib uues ühendused töötajate vaba liikumine ning ühisturg ehituse, kaubanduse ja turismi valdkondades. Edaspidi on ette nähtud liidu tegevuse oluline laienemine.
Loe lähemalt

MAAILMA SUURIMA MÄNGUPÕRGU TULU KUKUB
Esimest korda pärast 2001. aastat kahanes kasiinoäri kogutulu Macaus, mis on maailma suurim mängupõrgute piirkond. Las Vegas on sellest Hiina osast koguni seitse korda väiksem.
Detsembrikuine langus oli Macaus koguni 30 protsenti!
Loe lähemalt

REFORM TOETAB VKG-d?
Valitsusjuht Taavi Rõivas ütles aasta lõpus ETV-le antud usutluses, et tema meelest on Eesti Energiale antud kaevandusmahu proportsioon tasakaalust väljas olevat ja seda Viru Keemia Grupi kahjuks. VKG on juba tükk aega kurtnud, et ei saa piisavalt põlevkivi ja on sunnitud seda ostma Eesti Energia käest liiga kalli hinnaga.
Loe lähemalt

1.Eurotsooniga liitus üheksateistkümnenda riigina Leedu
2.Euroopa Liidu eesistuja maa on järgmised kuus kuud Läti
3.Ilmar Raag hakkab valitsuse kommunikatsioonibüroo juures tegelema psühholoogilise kaitse juhtimisega
4.Laekvere tulekahju 2. jaanuaril, kus tulle jäid ema ja kaks väikest last
5.Poevargusega jäi vahele kultuuriministeeriumi asekantsler Raul Oreškin, kes oli püüdnud varastada veini, jäätist ja päikesekreemi, kokku 50 euro ulatuses.

Edetabeli panid kokku "Olukorrast riigis" saatejuhid Allar Tankler ja Janek Luts (ERR)