2015. aasta reisitrend on Expedia ja paljude teiste veebi-reisispetsialistide kinnitusel tänu mõnusale kliimale, eksootikale, odavusele ja seikluslikkusele Indoneesia. Lennupiletite müük ja hotellibroneeringute arv on juba jaanuari algusest saadik kasvanud läinud aasta sama perioodiga võrreldes ligi 105 protsenti. Populaarseimaks majutuskohaks sel aastal on kerkimas Kuta linnake Bali saarel.

Maailma parimad hostelid

Jaanuari lõpus Dublinis jagatud Hostelworld Hoscarsi auhinnad läksid väikehostelite kategoorias Queenstowni Uus-Meremaal (­Adventure Queenstown Hostel), keskmises ­suurusjärgus Lissaboni (Home Lisbon Hostel) ning suurte hostelite lõikes Galwaysse Iirimaal (Kinlay ­Eyre Square Hostel). Eriti-eriti suurte hostelite parimaks näiteks on auhinnajagajate arvates PLUS Berlin Saksamaa pealinnas. Täisnimekirja Hoscaritega pärjatud hostellidest leiab aadressilt http://www.hostelworld.com/hoscars-2015.

SINGAPORE AIRLINES laseb odavlennukad oma boonusprogrammi

Sellal kui SAS, United, Delta, British Airways ja Iberia on odavate lendude eest antavaid boonusmiile radikaalselt kärpinud, teatas Singa­pore Airlines, et kaasab sel kevadel oma püsi­kliendisüsteemi KrisFlyer ka SIA gruppi kuuluvad low-cost’id Scoot ja Tigerair. Alates aprillist saavad nende firmade teenuseid kasutavad kliendid Krisflyeri boonuspunkte nii koguda kui ka kulutada. Skeptiliste analüütikute arvates hakatakse miile eraldama siiski vaid kallimate “flex”-tüüpi piletite eest.

El Al Iisraelist otse Bostonisse

Oma eriti rangete turvakontrollide poolest kuulus juudi lennufirma El Al Airlines alustab sel suvel oma kodusadamast Tel Avivist otsereise Bostonisse USA idarannikul.

Avareis, mida teostab kolme reisiklassi jagatud, 218kohaline Boeing 767-300, leiab aset 28. juunil. Lennatakse kolm korda nädalas, vahepeatusteta reis vältab 12 tundi ja 15 minutit. Boston on firmale viies sihtkoht Põhja-Ameerika mandril – praegu on graafikus regulaarlennud New Yorki, Newarkisse, Torontosse Kanadas ja Los Angelesse. Kunagistel hiilgeaegadel toiminud liinid Atlantasse, Baltimore’i, San Franciscosse, Miamisse ja Chicagosse on suletud.