Lennufirma Turkish Airlines sihtkohtade võrk kasvab eeloleval kevadel taas vähemalt kolme uue suuna võrra. Firma niigi kirevasse graafikusse lisanduvad “Aafrika Gigandiks” tituleeritud rahutu Nigeeria ametlik pealinn Abuja ning kaks uut lennujaama Aasias – Manila ja Taipei.

“Aafrika pole Ebola,” kinnitab Brussels Airlines

Belglaste Brussels Airlines lansseeris hiljuti uue reklaamikampaania nimega “Africa is not Ebola”, soovides parandada ebolaviiruse tõttu räsida saanud Aafrika mandri mainet oma reisijate ja muu maailma silmis. Nii Aafrika majandusse investeerijad kui ka turistid on viiruse vallapääsemisest saadik Musta mandrit teenimatult vältima hakanud. Brussels Airlinesi pressiesindaja nentis ajakirjanikele, et “Ebolat esineb vaid kolmes Lääne-Aafrika riigis, haigeid on 8000 ja surnuid 4000, mis on muidugi kurvad arvud, kuid grippi sureb samas igal aastal 250 000 inimest!”. Kampaaniat alustati Belgia suursaatkonnas Washingtonis toimunud koosviibimisel, kus osalesid ka mitmed Aafrika riikide saadikud. Brussels Airlines lendab Euroopast kokku 19sse Aafrika linna.

Kuveidi lennufirma keeldus juudi reisijast

Kuwait Airways keeldus lennutamast naissoost reisijat, kuna ta osutus Iisraeli kodanikuks. Proua elab juba aastaid USAs ning tahtis Kuveidi lennukompaniiga New Yorgist Londonisse lennata, vahendab Iisraeli ajaleht Haaretz. Kuveidi seaduste kohaselt ei tohi nende rahvuslik lennufirma Iisraeli kodanikke vedada. Kõnealune proua nimetas teenindamisest keeldumist diskrimineerimiseks ja andis firma kohtusse. Kuwait Airwaysi peajuristi sõnul on tema šansid kohtus aga sama hästi kui olematud, sest lennufirma otsus ei põhine mitte religioossetel tõekspidamistel, vaid enamiku araabia maade poolt mittetunnistataval reisidokumendil.