Aasia

Hiljutine kuuajane loengute, näituste ja töötubade tuur Tais ja Taiwanil liigutas mind enam kui ükski teine tööreis... Kas olete kunagi kuulnud budistlikust terrorismist? Miks mõned religioonid seovad eluga ja muudavad inimesi hoolivamaks? Kui oleks minu teha, siis ma tooks Eestisse sealtkandist umbes sada tuhat inimest, sest viimasel ajal on minus süvenemas hirm, et ühiskond kisub tasakaalust välja, hoolimatus ja äärmuslus on muutumas normiks.

Käed

Ma vaatan oma peopesi ja on liigutav mõelda, mida nad on tundnud, keda silitanud, mida loonud ... See on meie ühine ristiretk ja ma olen tänulik, et nad on olnud alati nõnda leidlikud ja kuulekad kaaslased. Inimese kuldlõige on süda-mõistus-käed ja ma püüan hoida kõik kolm tasakaalus, siis pole muud kui imestada – kust kõik need asjad küll tulevad, millega ma oma ateljeehämaruses igapäevaselt kohtun.

Merihobud

Kohtusime esimest korda Singapuris, Hiina ravimite poekeses. Läbi aastate kestnud armulugu on saanud palju vasteid ka loomingus – nii moe-ehete kollektsioonides kui unikaalehetes (Eestis näitan neid 17. aprillist HOP-galeriis). Väheuuritud, kuid vastupandamatult graatsilised olevused, kelle kohta teatakse tavaliselt fakti, et mehed kannavad järeltulijaid oma üsas. Seega kõige feministlikum elajas!

Hommikuvõimlemine

Ma olen enam kui 20 aastat igal hommikul tervitanud päikest, ringutanud korralikult ja teinud mõned kätekõverdused. Ma usun keha ja vaimu sünergiasse, vajadusse virgutada end mõlemas suunas. Olen endiselt ka suur öövõimleja ning tantsin vähemalt korra kuus klubivalguses hommikutundideni nõnda, et iga lihas annab pärast enda olemasolust märku.