Iirlased saavad luksusrongi

Belmond Ltd. paneb alates 2016. aasta suvest käima tervet Iiri saart läbiva luksusrongi De Belmond Grand Hibernian. Juba praegu saab reserveerida 2-, 4- ja 6päevaseid pakette läbi jalustrabava ­Iiri maastiku vahepeatuste ja ekskursioonidega. Programmis on visiidid lossidesse, rahvusparkidesse, aedadesse ja eri viskitehastesse (Old Bushmilli destilleerimiskojas saab maitsta 400 aastat laagerdunud jooki). Iiri oma Idaekspress mahutab korraga vaid 40 reisijat, restoran serveerib eranditult traditsioonilisi keldi roogasid. “Kõik hinnas”-pakettide (kupee, tuurid, giidid, toidud, joogid, muusika) maksumus jääb 3160 ja 5420 euro vahele.

Õnnelik õnnetus Istanbulis

25. aprillil maandus Turkish Airlinesi Milanost saabunud Airbus 320 Istanbulis sedavõrd äpardunult, et parempoolne tiib ja mootor said tõsiselt kannatada. Visuaalselt nähtavalt vigastatud lennuk tõusis uuesti õhku ja tiirutas 20 minutit kuni teise (ja õnnestunud) maandumiskatseni, mille käigus parempoolne mootor küll põlema süttis. Inimesed õnnetuses viga ei saanud.

2009. aasta 25. veebruaril hukkus neli meeskonnaliiget ja viis reisijat Amsterdamis, kui Turkish -Airlinesi Boeing 737-800 liiga jõuliselt maapinda rammis ja tükkideks läks.

Air France pakub staarkoka hõrgutisi

Air France viib Prantsuse kulinaaria taevastesse kõrgustesse, pakkudes kuulsa meisterkoka Guy Martini hõrgutisi. Nendega rõõmustatakse maikuu jooksul esimese klassi Le Première’i reisijaid kõigil pikamaareisidel, mis saavad tuule alla Pariisi Charles de Gaulle’i lennujaamast.Toidukaart sisaldab muu hulgas lambaribi salveikastme, herneste ja Provence’i tomatitega ning marineeritud pardifileed rohelise kastme, roheliste tomatite ja ratatouille’ga.

Flybe Finlandist sai Nordic Regional

Alates maikuust on Soome Flybe uus nimi Nordic Regional Airlines. Brittidele kuulunud 60 protsenti firma aktsiatest lähevad kahe uue soomlasest omaniku kätte. Finnairile, kes tegeleb 1. maist alates firma turustamisega ning on vastutav nii Soome-siseste kui Põhja-Euroopa lendude eest, kuulub 40% osakuid. Ka Nordic Regionali lennukoodid on Finnairi omad.

ERA uusim liige on Air Greenland

Euroopa Regionaalsete Lennukompaniide Assotsiatsiooni ERA uusimaks liikmeks sai Air Greenland. Organisatsiooni kuulub seega praeguseks 53 partnerit. Viimase aastaga on ERA ridadesse lisandunud kolm liiget: enne Air Greenlandi anti liikmestaatus Air Lituanicale ja Suurbritannia kõlava nimega JOTA Aviationile.

Cathay kogub Nepali toetuseks raha

Hongkongi lennufirma Cathay Pacific ja tütarettevõte Dragon­air teevad kuni 15. maini kõigil oma lendudel Nepali abistamiseks korjandusi. Saadud annetused saadetakse Unicefi Hongkongi (UNICEF HK) peakorterisse, kes kasutab raha ohvritele joogivee, toiduainete, arstimite ja telkide hankimiseks.

Bangkok Airways osaleb planeediüleses hinnas

Oneworldi alliansi Global Exploreri reis-ümber-maailma lennuhind lubab lisaks allianssi kuuluvatele lennufirmadele ning Aer Linguse, Alaska Airlinesi, Fiji Airwaysi, Meridiana ja Westjeti lendudele kasutada nüüd ka Tai boutique-lennufirma Bangkok Airways teenuseid.