★ Venelaste südames on juba 15 aastat vaid üks poliitik – president Vladimir Vladimirovitš Putin, sellal kui Eesti ja paljud teised NATO riigid aina vahetavad riigijuhte, et leida kas või pooltki nii tublit poliitikut.

★ Venemaa on arenev ja kasvav riik. Näiteks eelmisel aastal oli Venemaa ainus riik maailmas, mis kasvatas oma territooriumi. Millal ameeriklased seda viimati suutsid?

★ Vene sõjaväe distsipliin on oluliselt paranenud. Viimase 70 aasta jooksul on hõivatud maadel drastiliselt vähenenud röövimiste arv.

★ Venemaa on andnud maailma kino­kunsti hindamatu panuse, sest kümnetes heades filmides on kurjamiteks just KGB-lased ja Vene mafioosod. Kas näiteks soomlasest paha peategelane hirmutaks teid?

★ Vaid Venemaa jagab ­sõduritele autasusid sõja eest, milles Venemaa ei osale.

★ Venemaa on ainus riik, kus veel osatakse hinnata Steven Seagali talenti.

★ Venemaa president Vladimir Vladimirovitš Putin on ainus poliitik, kes näeb ilma särgita piisavalt hea välja, et muutuda kas või homoliikumise ikooniks. Taavi Rõivase värvilised sokid on homomaailmas hale katse Putin torsoga võistelda.

★ Ilma särgita on Venemaa president Vladimir Vladimirovitš Putin nii tihti seetõttu, et nähes ilma särgita hädasolijat, annab ta oma särgi kerjusele.

★ Teised riigid näevad korruptsiooni piiramisega kurja vaeva, aga Venemaal piisas sellest, kui president Vladimir Vladimirovitš Putin selle lihtsalt ära keelas. Võrrelge seda Eestiga, kus Villu Reiljanit loksutati aastaid kohtutes, et ta seejärel tingimisi karistused saaks.

★ Vene riigiametnikud on erakordselt visad. Ka poolte kolleegide vangi panemine varguse eest ei heiduta korruptsioonihimulisi ametnikke riigi raha oma tasku ajamast.

★ Venemaa on läbi teinud muljetavaldava sotsiaalmajandusliku arengu. Juba kolmandat aastat järjest õnnestub rohkem kui pooltel vastava aastakäigu meestel väljateenitud pensionini jõuda.

★ Venemaa ühiskonda iseloomustab kasvav sallivus. Juba kolmandat aastat möödub suurem osa jalgpallimänge Venemaal nii, et klubides mängivaid mustanahalisi ei visata kõvade esemetega ega rünnata pärast mänge.

★ Venemaa ülikoolides õppivate mustanahaliste peksmisjuhtumite arv on samuti vähenenud. Uuringute kohaselt julgevad mustanahalised lisaks ühikale ja loengusaalile käia ka kohalikes supermarketites ja linna peatänaval jalutamas. Kas te kujutaksite seda ette näiteks öises Tartus?

Materjali valmistas ette sõltumatu meediaagentuur Sputnik Eesti.