Haisvate linnade esiviisik

Igal linnal maailmas on iseloomulik lõhn, aga mõned neist lehkavad iseäranis halvasti. Väidetavalt on viis vängeimat Rotorua Uus-Meremaal (geisrite iiveldamaajav mädamunahais), Mombasa Keenias (majaehitusel kasutatav savisegu haiseb erti pärast vihma), York Inglismaal (Nestle’i šokolaadivabriku imalmagus lehk), Edinburgh Šotimaal (lugematutest pruulikodade hõng), Buffalo USAs (ameeriklaste lemmikkrõpse Cheerios valmistav vabrik lehkab kui kõrbenud kaerahelbepuder).

StockholmIST MUGAVAMALT AMEERIKASSE

Arlanda lennujaamast USAsse sõitvad reisijad “ületavad USA piiri” tulevikus juba Rootsis. Selleks luuakse F-terminali eraldi sektsioon, kus töötavad USA Customs and Border Protectioni ametnikud. USAs maandudes pole enam vaja passikontrollis aega viita.Teised analoogse korraldusega “preclearance” lennujaamad on näiteks Dublin ja Shannon Iirimaal.

Hiiglaslik gay-paraad Tel Avivis

Iisraeli suurlinn vastandub naabruses olevatele islamimaadele ning korraldab 7.–12. juunil suure Gay Pride’i ürituse, millest eeldatakse osa võtvat 180 000 inimest. Tel Aviv rõhub tänavu eriti transsooliste küsimusele ning üritusele on lubanud saabuda ka Austria eurovisioonitar Conchita Wurst.

Purjutav britt ärkas ehmatusega Zürichis

See oleks nagu kordus-stsenaarium filmile “The Hangover”, kirjeldab The Sun: Münchenis poissmeestepidu pidanud Jordan Adams avas hommikul üllatusega silmad tundmatus linnas, suurel parkmisplatsil, kus lehvisid imelikul kombel Šveitsi lipud! Olles ohtralt jooke pruukinud, kaotas 33aastane britt teel klubist oma hotelli nii kaaslased, ajataju kui orientatsiooni, otsis lootusetult taksot ja vajus viimaks unne mingisuguse suure bussi pagasiruumis. Zürichis virgununa polnud tal taskus ei raha, telefoni ega passi. Olles Šveitsi politseile oma loo puhtsüdamlikult ette kandnud, muretsesid nood mehele ühesuuna pileti Müncheni rongile ja saatsid ta viisakalt tagasiteele.

Hilinenud Delta peibutas pitsaga

Eelmisel nädalal Philadelphiast Atlanta poole teele asunud Delta Airlinesi lend oli seoses ilmastikutingimustega sunnitud Knoxville’is (Tennessee) hädamaandumise sooritama. Ilma paranemise ootamine venis pikemaks, kui arvati, ning Delta tellis tervele lennukitäiele rahvale soojad pitsad, mis toimetati pardale pagasikärudega. Reisijad olid firma lahkest liigutusest vaimustuses, nagu sai lugeda tosinatest sotsiaalmeediasse paigutatud kiiduavaldustest ja neile järgnenud elavast mõttevahetusest. Reis maandus Atlantas vaid kolmetunnise hilinemisega, vahendas CNN.

Hiina stjuardesside koolitusse kaasati riisipõllul küürutamine

Chongzhou linnaga piirnevatel riisiväljadel saab neil päevil näha grupiviisiliselt, palehigis tööd rabavaid tulevasi stjuardesse, kes kuuluvad Skyscanner Professional Stewardess Schooli ridadesse. Riisi mahapanek on osa õppeprogrammist selle lugupeetud ameti omandamiseks. Kooli dekaan Gu Yingzhi selgitas ajalehele Sichuan News, et tema eesmärk on äratada tudengineidudes austus meie igapäevase leiva (riisi) vastu ning selgitada neile, kui palju vaeva peab nägema selle laualesaamiseks.