Sergei Stadnikov
Solidaarne sotsiaalpoliitika, mitte kaitsekulutuste punnitatud kasvatamine 2%ni tugevdaks Eesti Vabariigi julgeolekut kõige rohkem, kirjutab Sergei Stadnikov.

Sergei Stadnikov
Umbes kümne aasta eest juhtusin eesti sõjaväe teemal diskuteerima meie tunnustatud sõjaajaloolase, faleristi ning veinide-daamide suuraustaja kapten Rein Helmega (1954-2003). Minu kahtlust kulukate opereti sõjajõudude vajalikkusest Eestile ta loomulikult põhimõtteliselt ei jaganud.

Eesti kodakondsuse taotlejate arvu vähenemise tähtsaim põhjus ei saa olla võimalus viisavabalt reisida Schengeni tsoonis ning Venemaal, kuigi seda ametlikult nagu mantrat korratakse, arvab Sergei Stadnikov.
Loe edasi ...
Sergei Stadnikov leiab, et Eestis elavatel inimestel oleks elementaarselt loogiline osata inglise ja eesti keele kõrval just vene keelt, mis on suuruselt maailmas viies.

Sergei Stadnikov kahtleb, kas parteipaksudele koha kätte näitamine pidi käima just Indrek Tarandi valimise moel.
Loe edasi ...

Sergei Stadnikov jutustab sellest, mis oleks juhtunud, kui II maailmasõjas oleks võitjaks osutunud Kolmas Reich.

Sergei Stadnikov väitleb tuntud eesti ajaloolase Vello Helgiga teemal "venelaste emapiimaga sisseimetud põlgusest Eesti riigi vastu".

Sergei Stadnikov kirjutab, et venekeelne press ilmutab igapäev hulgaliselt artikleid eestikeelsetest meediaväljaannetest ning seetõttu ei ole valitsusel õigust kõikides oma pattudes süüdistada Venemaa poolt tulevat propagandat.

Peamiselt demograafis-majanduslikest probleemidest tulenevalt on siinses ühiskondlik-poliitilises diskursuses järsult aktiviseerunud mõttevahetus apatriidide (laiemas mõttes enamus nn venekeelsest elanikkonnast) integratsiooni üle.
Loe edasi ...

Üksjagu lugejaid veel kindlasti mäletab nõukaaegset viisikest: „Eesti piir käib vastu Hiina müüri — Venemaa peab vahelt kaduma!”.