Eesti jalgpallikoondis peab järgmiste aastate jooksul pidama kaks sõpruskohtumist Venemaa koondisega. Fännide seas on see vastane tekitanud kõva pahameelt, kuna “sellise agressoriga ei peaks me samas liivakastis mängima”. Nädalavahetusel mängis Eesti korvpallikoondis samamoodi kaks maavõistlusmängu Venemaaga, aga see ei pahandanud mingil põhjusel kedagi.

KATKU AJAL JÄÄB PIDU ÄRA

Seoses Eesti farmidesse jõudnud Aafrika seakatkuga jättis põllumajandusministeerium ära oma suvepäevad. Ministeeriumist põhjendati lühidalt: katku ajal pole kohane pidutseda. Mullu sattusid suvepäevad samasse aega Venemaa otsusega kehtestada sanktsioonid eestimaisele põllumajandustoodangule. Niisiis järgmine kord, kui ministeerium oma suvepäevade või jõulupeo kuupäeva kinnitab, peab põllumees olema tähelepanelik - suure tõenäosusega tabab Eesti põllumajandust just siis järgmine krahh.

EESTIL UUS RAHVUSSPORDIÜRITUS

Tuleva aasta augustis Harjumaal toimuv veteranide orienteerumise MM tõotab kujuneda Eesti läbi aegade tulusaimaks spordiürituseks. Korraldajad ootavad võistlusele ligi 3500 sportlast, kellest enamik saabub jõukatest Põhjamaadest ja peatub võistluse ajal peentes Tallinna vanalinna hotellides. Võrdluseks: Tartu maratonil osales tänavu võõramaalasi tuhande ümber.

KES EHMATAB RATTUREID?

Ettevaatust, Kalamajas ja Pelgulinnas liiklevad ratturid! Viimastel nädalatel on sealkandis hoogustunud jalakäijate komme jalgrattureid karumöirgega ehmatada.

AJALOOLASEL LÜHIKE MÄLU

Kaitseministeeriumi nõuniku ja ajaloolase Lauri Vahtre poolt hiljuti Facebookis jagatud ksenofoobse video taustal on huvitav fakt, et tema esimene abikaasa oli Egiptuse juurtega kunstnik Kamille Saabre.