Boheem
Boheem võitis kiiresti kalamajalaste südamed ja tegutseb meie kõigi suureks rõõmuks edukalt siiani. Rahvast paistab seal olevat sama palju kui algusaastatel, kui koht oli ümbruskonnas ainus moodne söögikoht. Hubases kohvikus on lihtsad, võib isegi öelda, et kodused toidud – kõik igati maitsvad ja külluslikud.
Olen Boheemis aastate jooksul käinud kümneid ja kümneid kordi, kuid ühtegi halba kogemust küll ei meenu. Muidugi unustan negatiivsed asjad kiiresti ära, aga sellegipoolest on see tõik fenomenaalne.
Kõik sõbrad-tuttavadki, keda sinna viinud olen, on alati rahule jäänud! Kuigi teenindus on Boheemis aastatega aina paremaks läinud, vastab see üldiselt koha nimele ehk on üsna boheemlaslik. Ikka juhtub, et unustatakse asju ära, ei panda klienti tükk aega tähele, ei viida laualt musti nõusid minema ega vastata viisakusavaldustele „palun”, „tänan” jne. Mõnes teises kohas see ilmselt häiriks, aga Boheemis olen sellega ammu harjunud ega pane enam tähelegi.
Kohviku kõrval on avatud Boheem Pizzeria, kus pakutakse peale ahjusoojade pitsade ka teisi Itaalia köögi klassikuid.

Kolm Lõvi
Boheemist paar maja linna pool asuvasse baari astudes satud tagasi 1990ndate diskokerade ja seinamaalingute kirevasse maailma. Kolm Lõvi aitab meelde tuletada, et Kalamajas ei ela ainult vintageratastega ringi kihutavad, habemeid kasvatavad ja käsitööõlut pruulivad hipsterid, vaid ka värvikas seltskond muust rahvusest inimesi. Selles kohas saab nii süüa kui ka juua, lisaks harrastada karaoket ja (posti)tantsu.

Apelsini Raudtee
Alles paar kuud tegutsenud söögikoht asub 1920ndate lõpus ehitatud raudteeametnike majas ning on saanud sedavõrd popiks, et enne sööma minekut tasub laud ette broneerida. Pakutakse ka
hommikusööki ja päevapraade. Peakokk on noor ja andekas Katarinenthalist tuntud Marwin Lindeberg. Kui eelmises töökohas sai Marwin oma potentsiaali ehk pisut loomingulisemalt ellu viia, siis Apelsini Raudtees on ta menüüsse sättinud kõik rahva lemmikud alates Caesari salatist ja Tom Kha Gai supist ning lõpetades juustukoogi ja brüleekreemiga. Kuid osav kokk teeb veatult neidki klassikuid – toidud on igati maitsvad ja korralikust toorainest.

Sip
Ilmselt parima õllevalikuga pood Eestis, kus on esindatud ka sellised väiketootjad, keda mujalt ei leia. Olemas on kvaliteetsed siidrid ning tavapärasest erinevad veinid. Kui tekib soov kohapeal ehk poe ühes osas asuvas kohvikus ostetut tarbida, tuleb veinipudeli eest juurde maksta viis ja õllepudeli eest üks euro, nii et ka korgitasu suuruse (õigemini küll väiksuse) osas Sipile tõenäoliselt konkurente ei ole.

Kukeke
Stiilse ja hubase atmosfääriga vanas veduridepoohoones asuvas söögikohas on mitmekülgne menüü, ahvatlev koogilett ja võimalus nautida hommikusööki. Päevapakkumistega saab kursis olla Kukekese FB-lehe vahendusel.

Reval Cafe
Reval Cafe’s saab hommikusööki ja päevapraade, muudest roogadest rääkimata. Boonusena rikkalik valik Revali jäätiseid, isuäratavaid kooke ja muid kondiitritooteid, mille hulgast väärivad eraldi äramärkimist Reval Chocolate’i käsitöökommid. Prantsuse päritolu Valrhona kvaliteetsest toorainest valmistatud šokolaaditrühvlid on tõeliselt maitsvad ja andekalt pakendatud. Rikkalikus valikus on tänu sorte eristavatele värvidele mugav orienteeruda.

Trühvel
Teistest eristuva laheda interjööriga tore koht, kus on väga korralik joogikaart, suurepärane kohapeal röstitud kohv ja ahjusoe krõbeda koorikuga pekileib. Trühvli kreemine kitsejuustu-peedirisoto on paljude taimetoitlaste südamed võitnud roog, millel juba oma fännklubigi välja kujunenud. Lõunapakkumisedki on väga maitsvad, olemas on ka hommikusöögimenüü.

La Tabla
Ägeda värvikireva sisekujunduse ja laudadel olevate nunnude kaktustega valgusküllane restoran pakub valikut Ladina-Ameerika roogadest. Lühikeses menüüs, mis kuuldavasti varsti siiski
täiendust saab, on olemas Telliskivi „kohustuslik” Caesari salat, milles on juustu asemel mõned maasikaviilud, lisaks saab Peruu „rahvustoitu” ceviche. Lihasööjate mekat ehk Argentinat, Urugaid
ja teisi Lõuna-Ameerika riike esindab kahjuks vaid üks churrasco, mis õnneks ei ole vähemalt tavapärane veise sisefilee, vaid hoopis mahlane ja maitsev flank steak, kuid tore oleks näha kasvõi murdosagi sealsete grillrestoranide rikkalikust menüüst. Kurb on seegi, et lakoonilisest
veinivalikust on vaid paar selle kontinendi esindajat ja et joogikaardilt on välja jäänud sealsete riikide kvaliteetsed rummid.

Coffice
Trühvli ja La Tablaga samas majas 4. korrusel plaanib septembri lõpus uksed avada Eesti esimene söögikoha ja kontori sümbioos Coffice, kus inspireeriv kohviku õhkkond kohtub asjaliku töökeskkonnaga. Olemas on kontorivarustus alates kirjaklambrist ja lõpetades koopiamasinaga
ning sekretär, kes hoolitseb nõupidamiste korraldamise, kulleri tellimise jms eest. Kohvikus saab nautida salateid, küpsetisi ja suupisteid ning tellimusi on võimalik esitada suisa e-posti teel.

F-hoone
Esimene päris Telliskivi tehasekompleksis asuv söögikoht, mis aastatel 2011–2013 kuulus Eesti 50 parima restorani hulka. Väga hea õllevalikuga koht on igati tore sünnipäevade ja muude suuremate pidude pidamiseks, kuid pakutakse ka hommikusööki. Infot lõunapakkumiste ja ürituste
kohta saab FB-lehelt.

Foody Allen
Foody Allen on Eesti esimene tänavatoidurestoran, kus peale burgeri valmistatakse ka salateid, suppe jm. Selleski kohas on korralik õllevalik, samuti päevapraed, millega saab kursis olla Facebooki vahendusel.

Bueno Gourmet
Tänavatoitu on võimalik osta ka otse tänavalt ja tänavatoidu hinnaga, sest loomelinnaku keskel seisvas bussis Bueno Gourmet pakutakse Lõuna- ja Põhja-Ameerika menüü nime all hamburgerit,
churrasco’t ehk veiselihavõileiba, fajitas de pollo’t ehk tortilla sisse keeratud kanafileed ning lomito’t ehk sooja sealihavõileiba. Toitu võib minna nautima ka Pudelisse.

Pudel
Eesti esimene ja avamishetkest siiani väga populaarne gurmeeõllebaar, kus on suurepärane valik välis- ja kodumaiseid käsitööõllesid. Nädalavahetustel on Pudel enamasti puupüsti rahvast täis, kuid see on väga mõnus koht tööpäeva õhtutekski, mil enamasti õnnestub isegi mõni vaba laud leida. Kindlasti tasub jälgida FB-lehte, sest korraldatakse degusteerimisi ja igasuguseid muid põnevaid üritusi.

Kivi Paber Käärid
Stiilne, industriaalne, täielikult gluteenivaba söögikoht, kuigi õllekaart (NB! sisaldab gluteeni) on igati külluslik, samuti on hea valik siidreid. Lihasõprade rõõmuks saab böffi nii eel- kui ka pearoana, menüüs on Tallinna kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega suus sulav antrekoot.
Sõbraliku teenindusega koht on sedavõrd popp, et ka nädala sees tasub õhtuti laud broneerida. Olemas on veel maitsvad hommikusöögid ja päevapraed.

Frenchy
Lihtsat Prantsuse bistrootoitu pakkuv kiire teenindusega restoran. Joogikaardil olevad veinid, naturaalsed siidrid ja õlled, samuti mitmed toiduained on prantslasest omaniku maaletoodud. Tööpäeviti 17–19ni on happy hour, kuid ebaprantslaslikult saab klaasiga tellida vaid ühte sorti valget ja ühte punast Pays d’Oc’i kvaliteediklassi veini. Pakutakse ka päevapraadi, kohti jätkub igal ajal.

Lendav Taldrik
Söögikoha kaks suurt saali ja eri tasapinda, samuti terrass on pidevalt rahvast täis. Pole ka ime, sest toit on hea, joogikaart (sh õllevalik) igati korralik, teenindus sõbralik ja hinna-kvaliteedi suhe täitsa paigas. Olemas on kõik lemmikud India köögist alates frititud pirukalaadsetest samosa’dest ja pakora’test kuni karride ja riisiroogade bryani’deni. Nautida saab ka selliseid tandooriahju hõrgutisi nagu lameleivad naanid ja tikka-tüüpi asjad. Eraldi kiidan India juustu paneer. Road on pigem mahedad, vürtsikama toidu soovijad saavad köögist tasuta tšillikastet lisaks küsida.

Shvips
Lihtne, hubane, laheda „vaibiga” koht, kus sumedatel suveõhtutel on isegi tööpäevadel pärast südaööd omajagu rahvast. Kui suvel tundus, et elu lähebki Shvpsis käima enamasti alles kesköö
paiku, siis viimastel nädalavahetustel on juba kella 21 ajal raske vaba lauda leida. Shvipsis on väga hea veinivalik ja seda nii rikkalikkuse kui ka hinna-kvaliteedi suhte poolest, eriti tahaks kiita kvaliteetsete klaasiveinide pakkumist. Joogi kõrvale saab tellida suupisteid (singid, juustud,
oliivid jm), teenindus on sama tore nagu koht isegi.