Tallinna Sadama omaniku esindaja Juhan Parts pidi Vooglaiu tegevuse selge sõnaga ära keelama.

Esmakordselt tabas Vooglaiu "Eesti asja" ajamas Eesti Päevaleht. Koos Neinar Seli ja teiste reformaritega nõudis Vooglaid Tallinna Sadama nõukogu liikmena, et sadam omandaks Pööli kinnistu. Keegi peale reformikate ei saanud aru, mida head veel ühe seisva kinnistu omandamine riigifirmale võiks tuua. Surve aga tugevnes ning "üldkoosolek" ehk minister Juhan Parts saatis selge kirja omaniku seisukohaga: Pööli kinnistut Tallinna Sadam ei vaja.

Eesti Päevaleht kirjutas 28. mail 2008: "Märt Vooglaid nimetas enda ettevõtte seostamist Pööli kinnistuga haigeks fantaasiaks. Selgus aga, et veel kaks aastat peale kinnistu väidetavad võõrandamist ajas krundi asju mitte väidetav omanik, OÜ Altforst, vaid Vooglaiu firma Manutent juhatuse liige Jüri Kaasik. Küsimusele, miks Kaasik justnagu võõra kinnistu kaabeldamisega tegeles, mees ei vastanud."

Teistkordselt hakkas Märt Vooglaid "Eesti asja" ehk tuttavat 30-hektarist Muuga krunti tõukama Viimsi vallas, kus Reformierakond ta erakonna nimekirja esinumbriks valis.

Ka erakond ei arva, et Eesti ärimehed vöiksid oma bisnist kuidagi väljaspool poliitikat ajada?!

Valla volikogu esimees Aarne Jõgimaa rääkis Vooglaiu tegevusest Äripäevale: "Tal oli soov seoses Muuga sadama juures asuva Pööli maaüksusega, mille ta on osavalt ära varjanud teiste nimede taha. Ta tahaks maatükile rakendust saada. Viimsi vald on sellele tänini vastu olnud. Ja kui mina ütlen ei, siis ma olengi tülikas inimene."

Valla arvates tahab omanik oma krundile seada naftamahutid, mistõttu ollaksegi plaanile vastu.

Aasta tagasi ennustas üks Ekspressi "sahin" ettenägelikult: "Tallinna Sadam ei tahtnud osta nõukogu liikmega seotud kasutut Muuga krunti."

Nüüd siirdus noor mees juhtima Reformierakonda Viimsis. "Kas mõni detailplaneering tahab kehtestamist?" küsib ehmunud Viimsi isamaalane. Ekspress pani täppi. Aasta hiljem selgitaski Jõgimaa, mis küsimusega Vooglaid valla juurde tuli.

Vooglaidu paljastavad Aarne Jõgimaa ja teised, kes praegu Viimsis võimul on. Vooglaiul on õigus: ka Jõgimaa ise krabab vallalt oma Esmar Ehitusele magusaid ehituslepinguid. Ent avalikkusele on Jõgimaa kõvaks abiks, et selgitada Reformierakonna tegelaste tõelist nägu.

Jõgimaa ütles ajakirjanik Toivo Tänavsuule: "Reformarid laiavad. Ütlevad: kes on meil vabariigis praegu võimul? - Reformierakond! Kui tahate Euroopa Liidust Viimsisse raha saada - on teatud asutused, kes seda jagavad -, siis mina teen teile teene, lähen räägin seal ja te saate selle raha. Aga MULLE peate selle eest maksma."

Tänavsuu küsib, on see ikka fakt? "Jah. Mille eest sai Enn Sau (volikogu liige, Reformierakond) Viimsi Veelt ligi miljon krooni? See on mõjuvõimuga kauplemine, mis on karistatav! (Sau väidab, et tegu oli "konsultatsiooniteenusega ELi raha hankimiseks" - TT. Me saime Ühtekuuluvusfondist raha kahel korral. Kolmandal korral jäi raha saamata, sest võtsime Enn Sau Viimsi Vee palgalt maha."

Vooglaidist kokkuvõttes: tundub, et Ansipi erakond ripub Vooglaidi Muuga krundi nagu nisa küljes. Kas selliselt tekibki ämma kappi sularaha?! Kui Märdil riigifirmas trikk ei õnnestu, pakub Reformierakond kohemaid võimaluse Viimsi valla kaudu ""Eesti asja" ajada.

Delfi palub Reformierakonnal vastata: mis värk teil on selle Pööli maatükiga - on see kirjas kusagil erakonna salajases programmis?

Möödunud nädalal ütlesid viimsilased Äripäevale, et suurärimees tahab omaenda Viimsis asuva häärberi juurde jooksurada rajada, aga soovib, et vald vastutasuks planeeriks talle kümmekond eramukrunti. Jõgimaa vastas valla nimel: kui suursponsor soovib jooksuraja teha, siis lasku käia. Vald õnnistab, krunte aga ei planeeri.

P.S. Võimuerakonna vassimise taset soovitab Delfi vaadata konkurent Äripäev.ee lehelt või laupäeval valminud intervjuud Delfis, kus minister Keit Pentus-Rosimannus koguni neljal korral ignoreerib reporteri selget küsimust: "Kas Pentus teadis, et ta isa firmast kadus pankrotivara, kui autod ära kanditi ja sularaha kassast Venemaale laenati?"