Miks ma sellest räägin? Sest noored tublid riigiametnikud ei tegele Eesti tuleviku rahvastiku aktiivse kujundamisega, vaid korrutavad teineteisele mingit euromantrat. Samal ajal kui vanad tublid ettevõtjad, halli- ja kulupäised, närivad küüsi ja võitlevad samade noorte riigimeeste kehtestatud bürokraatiaga, et andekaid töötajaid Eestisse saada. Ja kui saavadki, siis mida võõramaa inseneri pere Eestis peale hakkab? Meil on ainult üks ingliskeelne rahvusvaheline kool, ja lapse aastatasu seal maksab minu auto hinna. No see ei ole ju perspektiivselt mõtlev riik!

Eesti peaks sisserändu aktiivselt reguleerima. Meie rändesaldo on negatiivne. Peame vaatama, kustkandist endale kaasmaalasi soovime, ja tegema suunatud pingutusi! Arvan et vajame pigem kristliku taustaga tulijaid, tõlkigu ametnikud see kuidagi viisakasse eurokeelde. Praegune sisserände kvoot väljaspoolt ELi on ainult 1300 inimest ehk 0,01 protsenti rahvastikust aastas! Ei taastooda kuidagi. Me isegi ei tea, palju inimesi välja rändab.

Riik aga korraldas teisipäeval rohkel noorte ametimeeste osavõtul sisekaitse konverentsi sisekaitseakadeemias. Õhutati taas riiklikku paranoiat, nagu iga sisserändaja oleks julgeolekurisk. Kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler Sven Sakkov rääkis “uute ohtude ja vastumeetmete tsiviilkomponendist”, siseministeeriumi sisejulgeoleku asekansler Erkki Koort põrutas Eesti kaitsmisest maailma võrgustunud kuritegevusega seoses.

Rääkige, riigimehed, kuidas tuua Eestisse 1000 haritud perekonda Sloveeniast, Valgevenest, Soomest.