Elu läheb edasi, aga vastutus tehtu ja öeldu eest ei kao. Eelmise lehe jaoks otsustasime üles otsida Väino Pentuse firma pankroti ühe kummalise kangelase Roman Moiseevi. Näed sa, oligi selline inimene Venemaal olemas. Ainult et miljoneid sularaha, mis Autorollost kadunud, pole see mees kunagi näinud.

Reformierakonna rahastamisskandaali keskmesse sattus ämm. Ja oh üllatust, kui usinalt otsida, siis selgub, et palju pilatud ämm ongi tegelikult olemas. Ja ta ongi väimeespoisile laenu andnud. Kummaline, et prokuratuuri avaldatud määruses üks episood, mis oma olemuselt oli korrektne, tekitas sellise resonantsi ühiskonnas. Jääb ka küsimus, kas Silver Meikar teadis, et see episood oli olemuselt korrektne.

Väga huvitav saab uus aasta olema veel kahele inimesele, kes peavad selgitama oma seisukohtade sõltuvust istekohast. Õiguskantsler Indrek Teder peab välja vingerdama olukorrast, kus tema seisukohad apteekide turu korraldusest erinevad nagu öö ja päev. Öö oli siis, kui ta advokaadina esindas Eesti Apteekrite Ühendust, ja päev on täna, kus ta annab hinnangu õiguskantslerina samas küsimuses.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas peab juhtima taastuvenergia tasude vähendamise arutelusid. Ajaloo ilu seisneb selles, et omal ajal advokaadina esindas ta roheenergeetikuid, kui neid kuulsaid tasusid kehtestati. Kehtestati aga sedasi, et tänaseks on mõnele roheenergeetikutele äri äärmiselt tulus ja riskivaba, aga seda lõpptarbija kulul.

Värske Ekspress annab veelgi arutlusteemat uueks aastaks. Reaalsus, mis ootab värskeid emasid pärast emapuhkust, on ootamatu – töökohta enam ei ole. Kaks suurt eesmärki ei lähe omavahel kokku: tööjõuturu paindlikkus ja iibe tõstmine turvalise emapalga kaudu.

Eesti Ekspressi toimetus soovib teile rahulikku ja kena pühadeaega!