Kui pooltel eestlastel ei ole usku jumalasse, miks peaksidki siis poliitikud juhinduma vanast rooma riigijuhtimistarkusest vox populi – vox dei? Rahva häält ei pea poliitikud Eestis jumala hääleks, on kinnitanud mitmed viimase aja poliitilised jõudemonstratsioonid, mille ehedaim näide on Sakala keskuse lammutamine. Aga vassimine on patt.

Paavsti arvates ongi inimlooma tõeline vaenlane valmisolek igal hetkel pattu teha, patuvalmidus.

Kahetsege pattu, härrased, soovitatakse Vatikanist. Pattude andeks andmine neile, kes pattu kahetsevad, on kristliku õpetuse nurgakivi. “Tänapäeval on inimesed unustanud, et kui nad ei suuda tunnistada pattu ja tõotada seda rohkem mitte teha, siis riskivad nad igavese hukatuse ehk põrgutulega, vahendab Fox News paavsti hoiatust.

Rehepaplik eestlane püüab siingi vanatoid üle trumbata. Katoliku vaimulik Vello Salo, kes neil päevil tähistab oma 50. vaimulikuks pühitsemise aastapäeva, on juhtinud tähelepanu ühele lingvistide krutskile. Nimelt on eesti filoloogid tõlkinud  i n d u l g e n t s i  patukustutuseks. Aga patt pole pangalaen, mida annab kustutada. Mõned patud saab tegemata jätta, või kui juhtubki apsakas, siis tuleb ilusasti üles tunnistada ja andeks paluda.