ETV saate "Maahommik" autor
Kuidas? Kartulid või? Mina eelistan hetkel küll Eesti päritolu kartuleid. Isiklik lemmik on Ants. Kuigi on tekkimas ka teine lemmik. Nimega Folva. Seda tuuakse turule vist Hollandist.
Toomas Kevvai
Põllumajandusministeeriumi asekantsler
Minu lauale tuleb kartul ämma põllult.
Anne Poom
Eesti Maja Restorani kokk
Eelistame kodumaist kartulit. Meie lauale tuleb kartul Kadaka aiandist.
Dmitri Demjanov
Restoranide Gloria ja Egoist omanik ja peakokk
Meile tuleb kartul Jõgevamaalt. Eelistame kodumaist kartulit, sortidest
Jõgeva Kollane, Ando, Ants, Vigri. Kodumaise kartuli eelised on
C-vitamiinirikkus, optimaalne tärklisesisaldus ja väga head kulinaarsed
omadused. Erandina saabuvad varsti värsked kartulid
kas Tšiilist või Argentiinast.
Villu
Reiljan
Riigikogu liige – Rahvaliit, väliskomisjon
Kodumaised Ants ja Ando – tulevad oma põllulapikeselt.
Janno Reiljan
Riigikogu liige – Rahvaliit, majanduskomisjon
Tuleb maalt tuttavatelt või poest. Eestimaist eelistan, eelkõige Jõgeva Kollast.
Kivisildnik
Lihtsalt Kivisildnik
Kartul tuleb minu lauale kastrulist või kust iganes, kus seda valmistatakse. See, kes köögis toimetab, saab need kuskilt hoiukohast. Siirast õelusest vastan, et eelistan kodumaist.