Õhukest iPadi on kerge voodisse kaasa võtta. Hommikuste uudiste lugemiseks ei pea enam arvuti taha ronima. Seega aitab iPad selle omanikul kerge vaevaga lisakilosid koguda. NB! Voodis tuleb sisse lülitada nupp, mis keelab ekraani pööramise.

Töötegemiseks iPad ei kõlba - ekraaniklaviatuur on ebamugav (klahvide paiknemise loogika on teine, mis lauaarvutil) ja mis veel hullem - hiirt ei ole. Need faktorid tõmbavad keeruliste programmide kasutamise kiiruse alla.
Aeganõudev on failide sünkroniseerimine(andmevahetus) emaarvutiga. Aku laadimine kestab samuti üsna kaua. Tühja aku täislaadimiseks kulub umbes neli tundi. Täis akuga iPadi saab järjest kasutada vähemalt 8 tundi, aga kui iPad on vahepeal ooterezhiimis, siis pikeneb kasutusaeg oluliselt.
Kuidas iPadi kaasas kanda? Püksitaskusse ta ei mahu, aga mantlitaskusse küll. samuti saab iPadi panna mapi vahele või käekotti.
Paar aastat tagasi panustasid paljud elektroonikafirmad netbookidele (väiksemat sorti sülearvutid).
Tuleb tunnistada, et iPad on igas suhtes netbookist kasutajasõbralikum. Võib-olla ainult tabelarvutustega saab netbook paremini hakkama, aga palju neid kasutajaid on, kes netbooki tabelarvutuseks kasutavad. Suur iPadi miinus netbookiga võrdluses on flashi puudumine.

Ekraanivalgustus on iPadil väga hea, ekraanil toimuvat on võimalik jälgida isegi ereda päikese käes. iPadiga kaasasolev ajaplaneerimistarkvara (kalender ja aadressraamat) ühildub kergesti teiste firmade sarnaste programmidega.
Veel tuleb mainida, et iPad on väikelapsesõbralik. iPadi on võimalik laadida erinevaid lapsi arendavaid programme (näiteks joonistamine, muusikainstrumendid)

Daily iPad, foto: Diana Järv

iPadi plussid ja miinused

+

*puutetundlik ekraan (teeb lugemise väga mugavaks)
*kauakestev aku
*hea ekraan (pilt nähtav ka ereda päikese käes)
*kerge ja õhuke (võib voodisse kaasa võtta)
*väikelapsesõbralik (joonistamine, muusikamängud)
*ajaplaneerimistarkvara (Calendar, Contacts, Notes) kalendrid ja kontaktid ühilduvad teiste programmidega, emosid lihtne saata
*internetiühendus automaatne
*töötab hästi teenäitajana (Maps kaarditarkvara+asukohamäramine)
*toetab skype kõnesid

-

*kõrge hind
*andmevahetus emaarvutiga on aeganõudev
*kirjutamine suhteliselt ebamugav
*aku täis laadimine võtab aega (kuid seejärel mängib pill ka kaua)
*ekraan määrdub  (kuid vastavate vahenditega saab kiiresti puhtaks)
*Adobe flash puudub (näiteks Keskerakonna "juudi jõulupuu" paistab iPad'is väga nukker ja hall)
*usb-liides puudub

Paar minu lemmikprogrammi

Flipboard (Programm, mis viib Facebooki ja Twitteri feedid ajakirja formaati ja teeb need märksa lugejasõbralikumaks)

iPad

Skype (iPadiga on Skype`i kõnesid täiesti võimalik võtta, kuigi iPadi kõrva juurde tõstmine võib pisut naljakas tunduda)

*Täpsustuseks. iPadi all pean ma silmas ka teiste arvutifirmade puutetundliku ekraaniga tahvelarvuteid, mis õigepea on turule tulemas.

NB! Eestis ametlikult iPad'e müügis veel ei ole.