EE nr 33 Peeter Sepper, KGB & Co asjaosaliste mälestustes

Lugupeetud haldur Peeter Sepper arestis minu pangaarve selle aasta algul. Ei ela ega tööta Eestis pidevalt alates 2003. a. Lõpuks panga kaudu sain teada, et põhjuseks on mingi autole tehtud ja maksmata parkimistrahv aastast 2000. Mina ei tea sellest kahjuks midagi, olen alati oma trahvid tasunud. Tema olevat kelleltki teiselt haldurilt mingid vanad nõuded üle võtnud. Palusin dok-koopiaid, mis öeldi, et on konfidentsiaalsed, lõpuks saadeti. Arvan, et need koostati kohapeal lihtsalt uuesti, vana nõude koopiaid ei olnud. Täielik aferistlik tegevus, pidin kahjuks maksma, et oma arve saaks avada. Oleks aega, peaks sellise asja kohtusse andma. Nagu näha, ei ole see inimene vist muutunud. Telefoni teel rääkis ääretult ebaviisakalt ja ülbelt.

Tiiu Õispuu

***

Täpsustus

Ivar Lõbu: “et soovib minuga koheselt vestelda julgeoleku majas Vanemuise 46”. Vanemuise (end. Aia) 46 paikneb 1914 ehitatud, spetsiaalselt muide, TÜ Loodusteaduskonna maja, praegune Bio-Geo, sel pole KGBga miskit pistmist, nn halb maja oli Vanemuise 17. Vanemuise 46 on 2 muuseumi, hulk audikaid ja laboriruume. Selles majas möödusid mu nooruse parimad aastad. Paluks see ära õiendada, selles majas SELLISEID asju toime ei pandud (vist? – siis tahaks kinnitust, peaaegu püha maja teine ju)...

nemka

Kahtlane väljend

EE nr 33 Väljavaadetest

Kui kuulen väljendit poliitiline korrektsus... jah, asi on niikaugel. See on tänapäeva kategooriline imperatiiv. Räägi kui mõttetut juttu iganes, peaasi, et sa poliitiliselt korrektne oled – siis vähemalt ei trahvita sind.

Miks nii hüsteeriline vaen teisitimõtleja vastu? Antud juhul Robert Lepiksoni. Sest paraku näitab siiski Lepikson üles mõttelist vabadust. Kivi aga pingutab üle. Algul on jutt sellest, et kaks habemikku tahavad käsikäes kõndida ja suudelda, aga Lepikson ei luba, kõigi arenenud riikide suureks pahameeleks. Aga lõpus jääb järele: õigus armastatud inimesega koos tänaval käia.

Need ei ole ju üks ja sama asi. Krister Kivi, kas Lepiksoni artiklist jäi mulje, et tal on midagi selle vastu, selle viimase? Taolist väitlusviisi nimetatakse üldtuntult demagoogiaks ja lahtisest uksest sissemurdmiseks (kusjuures ka ukseklaasid lõhutakse puruks, et oleks rohkem kolinat).

Pole vaja Lepiksoni ähvardada. Ma arvan, et tema kirjutis nõudis rohkem julgust kui nn poliitiliselt korrektsed kirjutised. Aga Lepik on selge mõistusega mees.

Mats Vedru

Mis on eesmärk?

EE nr 33 Kaalukas võltskass

Loodan südamest, et foto on töötlus. See kass näeb ju välja, et ei suuda liigutadagi ja jaksab ainult ägiseda, nii ta siis lösutabki selili, käpad püsti taeva poole, kuigi silmavaade on erk ja kohe näha, selline kass kargaks ringi hea meelega. Rasvumine on kahjulik mitte ainult inimestele, loomadele on see vahest kahjulikumgi veel. Kuidas saab lasta loomal ennast nii paksuks süüa? Loom ei lähe ju ise poodi ja ei osta seal kokku endale kõike, mis maitseb, ja hiiri ja linde ei jaksaks loom mingil juhul nii palju püüda, et võiks minna nii paksuks, pealegi kaasneks sellega liikumine ja ei läheks niisuguseks. Miks on vaja anda selle eest diplom? Kui selline kass on olemas, siis peaks tema peremees küll tõsiselt järele mõtlema, mida teha oma kassi tervise heaks.

Jana Lubi

Loomaarmastaja