Priimägi kirjutab, et meie vastumeelsus võõraste vastu on animaalne. Lõhn eristab võõraid omadest, ja me ei saa sinna midagi parata. Lõhnaindikaator on alateadlik ning üldinimlik, sestap ka tõhus propagandavahend. Natsionaalsotsialistid rääkisid spetsiifilisest "juudi lehast". Ning endine KGB-lane Vladimir Pool jutustas EPL-is (10.03.2012), ..."Üks vana KGB töötaja rääkis Pärnu rajoonis metsavennast, keda kuidagi ei saanud tabada. Kuid nad aimasid, et tal on üks armuke, kes ennem annab oma elu, kui reedab. Aga ikkagi leiti juurdepääs ja tütarlaps andis ta välja. Jutt lasti lahti, nagu oleks /metsavend/ rääknud, et too tüdruk on tore küll, aga ma ei suuda välja kannatada, et ta jubedalt haiseb."
Lõhn on kõige ürgsem aisting ning esindab inimolemust. Vene muinasjuttudes tõmbab Baba Jagaa ninaga ja sedastab kahtlustavalt: "Russkim duhhom pahnjet!"

Linnar Priimägi arvates on Aafrika maades kõrge korruptsioonitase, kusjuures see, mis korrumpeerub, on nende rahvaste kultuur. See asendub lääneliku rikastumistsivilisatsiooniga. Globaliseerumine toobki kaasa selle, et inimesed tormavad sinna, kus raha on rohkem.
Alles me lugesime, et mustanahaline "FIFA eksasepresident kantis Kariibi mere riikide toetuseks müeldud miljonid oma kontole" (Delfi Sport, 7. 05.2015). Jutud sellest, et põgenike päritolumaale tuleks rajada Lääne-Euroopaga samaväärsed kapitalismi paradiisid, nii et sealt keegi ära tulla ei tahaks, on ilmselge idiotism.

Üheteistkümnendal tunnil on meil tarvis endale selgeks teha, mis on see Euroopa, mida me kaitseme, kirjutab Priimägi. See ei ole nahavärv. See on kollektiivne mälu. Gaius Julius Caesar, apostel Peetrus, Parthenon & klassikaline Ateena. Maalid Mona Lisa jt. Leonardo da Vinci. Sergei Eisansteini "Soomuslaev Potjomkin", eepos Ilias. Eukleidese geomeetria ja maadeuurijad Cristoph Kolumbus ja teised.