Eesti postsotsialistlik ühiskond, kus suurimat omanikku – riiki – esindavate riigiametnike õigusi ja kohustusi pole kusagil täpselt kirja pandud ja neid, mis on, ei täideta, sest selleks puudub mehhanism, jätkab logisemist kuristiku poole. Kuni külm ja nälg pole oma tervendavat mõju avaldanud, pole vist ka suuremat lootust, et sotsiaalsest demagoogiast pimestatud rahvas asjast aru hakkaks saama. Rahval on poliitikast ja poliitikutest kõrini. /-/ Põhiseaduslik Assamblee, mida ülistavad need, kes siina kuuluvad ja neavad need, kes sinna ei sattunud, viskas vahetult enne jõule rahvale „arutamiseks“ oma kolme ja poole töö vilja.

Trivimi Velliste sõbrad Taanis küsisid, kas Eestit võiks söödarukkiga abistada. Põllumajandusminister Õunapuu vastas, et Eesti loomad ei ole harjunud rukist sööma. Minister kinnitas, et leivajahu inimestele jätkub meil uudseviljani välja.

Paistab, et meie riigis on lõpuks ometi mõistetud reklaami tähtsust kauba müügivõime tõstmiseks. Turul võis märgata ringi jalutamas kodanikku, kellel seljas mantel ja sellele kinnitatud kaubaartikli hind. Meie noor riik vajab selliseid.

Tuumarelv endiselt Eestis

Külaskäigul Eestisse rõõmustas Vene välisminister hr Kozõrev meid teatega, et 13. jaanuaril viidi EV terrritooriumilt välja viimased taktikaliste tuumarelvade lõhkepead. Rahvasaadik Jüri Liimi luureandmetel viidi need Tartust vaid Luunjani. Alles on õhutõrjeraketid, mida võib nimetada kesktegevuskaugusega rakettideks, ning need on samuti võimelised kandma tuumalõhkepead.

Ka soomlastel napib rublasid

Soome turistidel on Tallinnas raske oma FIMe rubladeks vahetada. Aastat paar tagasi kirusid kõik ajalehed üksmeelselt ärikaid, kes „Viru“ hotelli ümber parvlesid ja mööduvaid välismaalasi tüütasid pärimisega „Vaihtatko markaa?“ Nüüd hulguvad ümber „Viru“ nukrad Soome turistid, pöördudes iga vähegi maksujõulise väljanägemisega elusinimese poole sama üleskutsega. Pankade kassaluukidel ilutseb aga üha sagedamini silt „No roubles“.

„Salvo“ kelk 250 rubla eest ehk Suurtööstuse mustad päevad

Pooled Eesti suurematest tööstusettevõtetest töötavad lühendatud tööajaga ja mitte täisvõimsusega. Töötajad on sundpuhkusel. Areng on jäänud pidama tooraine hankimise taha. Vene valitsus kehtestas talvel väljaveolitsentsid ja range tollikontrolli.

Ei hõbedat, kulda

Rootsi kuningapaari visiidil avaldas imetlust meie esileedi kostüümide tagasihoidlikkus. Aus isamaaline kübar, mida pakkus Teenindusmaja 1977. aastal (mudel nr 44) ja oskuslikult valitud ridikül: pr Rüütli käevangus nägime eesti naise igapäevast kaaslast – mahukat kotti. Lisaks vihmavarjule ja talongidepakile mahuvad sinna lahedsti ära ka päts leiba ja ootamatult saadud piimapudel. Mõistagi pole riigikohustuste täitmise vahel mahti juuksurisalongis istuda. Aga ei häda midagi – plastmassist klõpats Koidula-kiharate kammitsejana mõjus hämmastavalt tütarlapselikult. Diplomaatilistest ringkondest teatati EE-le, et kuningapaari põhiline mulje Eestist oli: see vilets maa vajab kärmelt abi!

Rublade eest seepi ei tee

Seebivabrikant Aivar Koplimets valmistub täitma turgu healõhnalise kodumaise kvaliteetseebiga, mis tõrjuks kõrvale kareda ja lutikapulbri järgi haisva tükiseebi. Suve hakul järgnevad tualettseebile „Kevad“ lasteseep „Panda“ ja meesteseep „Alaska“.

Rock Summer ’92 – kapitalismikuulutaja

Tänavuse Rock Summeri piletikomplektile kulunud 10-11 USD on enam-vähem kaks kolmandikku siisnsest miinimumpalgast ja veidi alla poole keskmisest kuusissetulekut. Kümneka eest ei saa tsiviliseeritud maailmas endale lunastada säärase tasemega festivali külastamise õigust. Muusikakriitik Jaapanist vangutab siinse elatustaseme ja Summeri piletihinna suhet arvustades pead. Tuntud tegelane Vene televisioonist kiidab publiku jõukusele viitavat väljanägemist ja rahulolevalt rõõmsat olekut. Platsil vedeles palju banaanikoori.

Somaallased ootavad valget laeva

Tallinnas peatub paarsada aafriklast, kes ootavad juhust, et võltspaberitega Rootsi pääseda.

Vene sõjaväelased vasesulatamiselt tabatud

Tallinna tuletõrje sattus peale, kui Vene sõjaväelased Ristiku tänava väeosa territooriumil vaske sulatasid. „Me ei saa suitsu ja vingu pärast enam akentki avada,“ kaebas kohalik elanik.

Kiimalise kirikumehe perversne piiblikool

Eestis tegutsev jutlustaja Crispus Ratnam on Kristuse teenri maski all võrgutanud ja seksuaalvahekorras olnud ligi 20 eesti tüdrukuga. Kireohvrid otsivad abi.

6. OKTOOBER 1992: Lennart Meri presidendiks astumise päeval.

Eesti Piirikaitse 70. aastapäeva banketil ei halastanud president Meri riigikeelele. Kogu kõne kulges inglise keeles. Kokkukogunenud maavanemad, tublid piirivalvurid ja ka osavad altkäemaksuvõtjad Narva rajalt kuulasid, suud ammuli ega ymmärtänyt not a damned shit.

Ettepanek valitsusele – keelustada „Royal“

Ekspress kirjutas, et Eestis müüdav „Royal“ piiritus rikub tervist. Tervisekaitsekeskuse analüüs ei leidnud otseseid piirituse retseptuurist kõrvalekaldumisi. Kiirabist pole teatatud ägeda mürgistuse juhtumistest, kus süüdlaseks oleks „Royal“. Seda jooki lihtsalt ei osata tarvitada vastavalt tema kangusele.