* kõrge tiitli andis Eleven Madison Parkile prestiižikas The World’s 50 Best Restaurants juunikuus – tervelt 11 aasta jooksul polnud nii kõrgele kohale jõudnud mitte ükski USA restoran. Esimeseks valiti Osteria Francescana Itaalias, teiseks Celler de Can Roca Hispaanias, Dmitri Mägi üks eelmisi töökohti, Taani Noma jäi seekord viiendaks.

Eestis on vähe inimesi, kes oleks valmis kulutama õhtusöögile 300 eurot ning 3,5 tundi. Neid pole palju isegi New Yorgis – ent siiski piisavalt, et igal õhtul täita Eleven Madison Parki 120 istekohta. Multikultuurse Manhattani vaatevinklist tähtsusetu, kuid suur asi Eesti jaoks on, et kolme Michelini tärniga hinnatud restorani kööki juhib Dmitri Mägi, kelle kokatiivad said tuule alla 1990ndatel postsovetlikus Tallinnas.

Edasi lugemiseks , telli digipakett või osta artikkel
0,59 € Osta artikkel