Lõppenud hooajaga sai selleks korraks läbi ka Jussi Tupamäki ametiaeg Eesti koondiste vastutava treenerina. Jussi on teinud Eesti hoki edasiviimisel ära suure ja tänuväärse töö ning nende kahe hooaja (ühtlasi 2015. aasta Eindhoveni MM) jooksul on kõik kolm Eesti koondist sooritanud korraliku arenguhüppe. Eeskätt väljendub see ühtse meeskonna loomises. Kui Eesti koondis mängis esimest MM-i turniiri Jussi käe all 2015. aastal Eindhoveni MM-i turniiril, oli meie mäng väga ebakindel ja habras. Praeguseks on Eesti võimeline mängima võrdselt praktiliselt iga vastasega.

Eesti meistrivõistluste edukaim klubi oli Narva PSK

Eesti meistriliiga meistriks 2016/17. hooajal krooniti teist aastat järjest Narva Paemurru spordikool (PSK). Pingelises kolme võiduni peetavas finaalseerias osutas neile Tallinna HC Viking visa vastupanu, kuid Narva jäi sedapuhku siiski 3 : 1 võitudega peale ja viis meistrikulla Narva. Medalite üldarvult oli edukaim noorteklubi Narva PSK, võites kaks kulda, neli hõbedat ja ühe pronksi.

Uus hooaeg toob muudatusi

Uuest hooajast on Eesti koondiste vastutavaks treeneriks kanadalane Spiros Anastasiadis. Koos Spirosega on koondistele tehtud väga korralik tööplaan, millesarnast ei ole Eesti hokiajalool ette näidata. „Minu eesmärk on alati kuldmedali võitmine,” räägib Spiros Anastasiadis. „Isegi kui see eesmärk jääb saavutamata, aitab teekond ülima eesmärgi poole edukalt läbida väiksemaid sihte ja areneda. Võitlus kuldmedali nimel on sõnum kõikidele meeskondadele. Pead minema igale mängule uskudes, et suudad võita. Sellel teekonnal on üheks eesmärgiks areng – nii meie mängijate, meeskondade kui ka treenerite. Tahame järgmisel hooaja IIHF-i sarjades kõva häält teha, kuid iga treeneri jaoks on parimaks kordaminekuks heade mängijate ja inimeste kasvatamine enda ümber. Kui keskendume sellele, et iga päev paremaks muutuda, oleme õigel teel. Seega parandame oma tulemusi võrreldes eelmise hooajaga.”

Programmiliselt on üks peamine eesmärk mängijates rahvustunde kasvatamine. See käib koos professionaalsuse, arengu ja võimaluse pakkumisega. Eesti jäähoki on tõusuteel ja praegu on aeg teha järgmised sammud.

Arvan, et kõikide meie koondiste viimine esimese divisjoni B-tasemele on igati reaalne eesmärk koos veelgi kaugemale suunatud pilguga. Praegu oleme oma noortekoondistega teise divisjoni A-tasemel, kuid meie noored on tugevad. Ja meeste koondis saavutas äsjasel MM-il kõige enam võite, alates ajast, kui nad kuuluvad esimese divisjoni B-gruppi. Peame püüdma selle taseme oma standardiks muuta. Sama kehtib ka juunioride tasemel kulla võitmise kohta, mille seame tulevikus oma kenaks eesmärgiks.

Lõpetuseks on eesmärk teenida välja austus ja et Eesti koondist tuntaks hea klassiga professionaalse meeskonnana. „Peame endale seadma kõrged sihid heade inimestena nii jääl kui ka selle kõrval,” selgitab Anastasiadis. „Veelgi enam – kas võidame või mitte, aga tahame, et vastane meid austaks. Tahame selle saavutada meeskonnana, kelle vastu on alati raske mängida. Meil peab olema kõrge tööeetika ja tugev fookus. U18 koondisel on hea võimalus võita oma kodujääl ja teenida turniiril välja vastaste austus.”

Jaga
Kommentaarid