Fantastilise kombinatsiooni eest küsitakse 9 miljonit eurot.

1949 E90 AJS Porcupine

AJS Porcupine on ajalooline Briti ringraja mootorratas, mis on võistelnud paljudel võidusõitudel. Mootorratta on ehitanud Associated Motor Cycles 1949. aastal. Ettevõte tootis neli eksemplari, millest ühega neist võitis Les Graham maailmameistrivõistlused. Mootorratas on 500 cm3, kahe mootori ja kahe horisontaalse silindriga. Ajaloolist ratast saab vaadata Conventry rahvuslikus ajaloomuuseumis.

Hinnaks 5 miljonit eurot.

Ecosse ES1

ES1 on dünaamilise disainiga pilkupüüdev mootorratas. Sellel on suurepärane stabiilsus ja kiirendus.

Müügihinnaks 3 miljonit eurot.

Hildebrand & Wolfmuller

Hildebrand & Wolfmuller on äärmiselt populaarne oma pika ajaloo tõttu. See on siiski maailma esimene aurumootoriga mootorrattas. Tootmist alustati 124 aastat tagasi ning just seetõttu on see üks kalleimaid mootorrattaid maailmas. Ilmselt on selle hind, 2,9 miljonit eurot, omasuguse kohta pisut palju küsitud, kuna ajaloos oleme näinud mitmeid šarmantseid mootorrattaid, kuid seda peetakse kõige populaarsemaks.

BMS Nehmesis

Kindlasti üks veidramaid mootorrattaid selles nimistus. Esiteks ei ole sellel toetusjalga, vaid parkides seisab ratas täielikult nn kõhu peal. Ainulaadne vedrustussüsteem tõstab ratta 25 cm kõrgusele, mis teeb selle veelgi omanäolisemaks. Loomulikult ei saa siinkohal mööda vaadata disainist, kus on ratta kaunistamisel kasutatud 24-karaadilist kulda.

See ongi see, mis rattale tõelise väärtuse lisab.

Harley Davidson Cosmic Starship

Starship on kindlasti üks populaarsemaid, kuid ka kalleimaid Harley Davidsoni mootorrattaid. Selle teeb kalliks ja eriliseks disain, kus on kasutatud erinevaid väga hinnalisi metalle.

Hinnaks 1,2 miljonit eurot.

Dodge Tomahawk V10 Superbike

Dodge Tomahawk V10 Superbike’i peetakse maailma tuntuimaks mootorrattaks oma tehniliste omaduste ja suuruse poolest. Esimest korda tutvustati superratast Põhja-Ameerika auto-show’l 2003. aastal. Kümnesilindriline automootor ja unikaalne disain pälvisid maailma tähelepanu. Topeltratastega superbike peaks kiirendama 0–600 km/h napi 2,5 sekundiga.

Dodge lasi välja üheksa mootorrattast hinnaga pisut vähem kui pool miljonit eurot.

Ecosse FE Ti XX Titanium Series

Ecosse FE Ti XX Titanium on maailma kalleimate rataste nimistus kaheksandal kohal. Sellel on unikaalne 2,409 cm3 alumiiniummootor, mis annab sellele rattale 224-kilovatise võimsuse.

Kõikide nahkdetailide puhul on kasutatud eksklusiivset Beluti naha toodangut ning loomulikult on tegemist hoolikalt valmistatud käsitööga. Veelgi hinnalisemaks teevad ratta viimistlusvahendid. Näiteks on heitgaaside väljalasketoru tehtud hea kvaliteediga titaanist.

Mootorrattaid on maailmas kuraditosina jagu ja hinnaks veerand miljonit eurot.

Jaga
Kommentaarid