Kõige uuemad kohad, kus on parim võimalik tehnoloogia, asuvad Arigatos Tallinnas ja Lõunakeskuses Tartus. Neis on Eesti turule uudse golfibrändi Golf Experience'i alla koondunud kaks sisestuudiot ja viis treenerit.

„Stuudios on võimalik oma lööke sooritada selleks spetsiaalselt kohandatud löögialadel, kus lüüakse vastu pehmet ekraani, millele on projektori abiga kuvatud päris golfiväljaku pilt. Golfilöögi ja pallilennu andmed mõõdetakse Game Changeri analüsaatoritega, mis on praegu maailma ühed parimad omas valdkonnas. Ühtlasi on võimalik mängijal koos treeneriga teha golfi-swing'ile süvaanalüüs, mis käib nii, et lööki sooritades seistakse Swing Catalyst 3D mati peal, mis mõõdab mängija jalgadega maapinnale avaldatavat rõhku, ja golfi-swing'i liigutus püütakse kahe kaameraga arvutisse,” selgitab Neider.

Miks talvel harjutada?

Tiit on golfar kõige paremas mõttes, tema golfimängude arv kevadsuvisel hooajal on üle 100. Sügisel kiirustab mees pärast tööd siserajale lööke lihvima.

„Inimesed pole harjunud, et nad vajavad rühmatreeningut ka täiskasvanutena. Treening annab, eriti algajale, teadmisi, milliseid lööke tuleb mängijal rohkem harjutada ja kuidas tehnikat lihvida. Need, kes on olnud golfis rohkem iseõppijad, omandavad pahatihti löökide sooritamisel vale kehahoiu, mis omakorda maksab kätte löögi täpsusel. Ühtlasi jätab soovida palli lennutrajektoori pikkus.

Golfimänguga alustades on sul esimene eesmärk pallile pihta saada, siis tulevad järgmised eesmärgid. See on nagu matkates künkale jõudmine – avastad uue horisondi ja uue mäe, milleni sa pole veel jõudnud. Golfimäng on nagu töö, mis ei saa mitte kunagi valmis, see on elukestev õpe.”

Tehtud löökidest saab kokku panna põhjaliku analüüsi ja selgitada mängijale, miks üks või teine asi golfilöögis juhtub. Kuna hea golfimäng nõuab täpseid lööke, siis neid on võimalik kõige paremini saavutada siis, kui mängija tehnika on paigas.

Ka on võimalik harjutada puttamist tehisgriinil ning treeneriga on võimalik oma puttamisliigutus paika sättida, kasutades maailma parimat putiliigutuse analüsaatorit – SAM Putt Lab. „Lisaks töötab meil Eesti kõige kõrgemalt kvalifitseeritud puttamistreener Egert Põldma, kelle abiga on võimalik kõigil oma puttamisoskust parandada,” sõnas Neider.