Horvaatia on ikka maailmale suuri jalgpallistaare andnud. Kuni 1990-ndateni tegid nad tegusid Jugoslaavia koondises. Edaspidi on kõige tulisemaid lahinguid maha peetud just endise liitriigi juhtrahva serblastega.

MM-idel on eduka 1998. aasta turniiri järel mängitud veel kolmel korral ning alati on pidama jäädud alagruppi. Koosseisu arvestades sõidavad horvaadid seekordsele turniirile suurte lootustega, kuid loos neile kõige armulikum ei olnud. D-alagrupis tuleb vastamisi minna Argentina, Islandi ja Nigeeriaga. Paljude hinnangul on tegemist seekordse finaalturniiri kõige tugevama ja ühtlasema nelikuga.

Valikturniiril tuli horvaatidel ette ootamatuid komistamisi, kuid Zlatko Dalići peatreeneriks ja Ivica Olići abitreeneriks hakkamise järel on asutud taas võitude teele.

Mängijate osas saab Horvaatia väljakule saata taas tõelise staaride armee. Arvestades, et põhitegijate vanus on 30. eluaastate ümbruses, siis võib olla tegemist selle seltskonna viimase suure võimalusega midagi korda saata.

Kaptenina juhatab Horvaatia koondises vägesid 32-aastane Madridi Reali keskväljatäht Luka Modrić. Kogenud tegijatest on endiselt kandvas rollis poolkaitsjad Ivan Rakitić (FC Barcelona), Ivan Perišić (Milano Inter), ründaja Mario Mandžukić (Torino Juventus) ning väravavaht Danijel Subašić (AS Monaco). Nooremat põlvkonda esindab Mateo Kovačić (Madridi Real) ning kaitses loodetakse Ragnar Klavani tiimikaaslasele Dejan Lovrenile (FC Liverpool).

Horvaatia

Osaleb MM-il viiendat korda

MM-i pronksmedal 1998. aastal

Peatreener: Zlatko Dalić

Kas tedsid, et … Horvaatia on võitnud nii 1994. kui ka 1998. aastal FIFA edetabeli parima tõusja auhinna. Üle ühe korra on sama auhinda suutnud võita veel ainult Colombia.

Jaga
Kommentaarid