Esimene pudel maagilist jooki toodeti Prantsusmaal Champagne’i piirkonnas Lignières-Sonneville’i linnakeses 1776. aastal. Seejärel jäeti see 100 aastaks tammevaati laagerduma.

Konjakimaja omanik Fernando Altamirano on maailma unikaalsete ja muidugi ütlemata kallite alkoholipudelite tootmisega rõõmustanud 1996. aastast saadik. Tema nimel on kolm Guinnessi rekordit.

Saadaval on neli unikaalset pudelit, mis on loodud austusavaldusena varalahkunud printsess Dianale, kunstnik Andy Warholile, pop-
ikoon Michael Jacksonile ja kõrbeoaasile Dubaile. Iga pudel on ainulaadne ja saadaval ainult ühes eksemplaris. Vaba raha olemasolul on nelja miljoni eurone pudel kindlasti investeerimist väärt.

Iga pudeli kujundamisel on arvesse võetud inspiratsiooniallika eripärasid. Näiteks Dubaile pühendatud pudel on kaetud 18karaadise kullaga, 1500 puhta teemandi, 1300 safiiri ja 1300 smaragdiga. Michael Jacksonile pühendatud pudelit katab 18karaadiline must kuld ja 4100 teemanti. Printsess Diana on inspireerinud kunstnikku kasutama 18karaadist valget kulda, 1500 kõrgekvaliteedilist teemanti, 1300 safiiri ja sama palju rubiine.

Kõiki neid pudeleid on maailmas üks eksemplar. Selleks et iga unikaalne teos endale kodu leiaks, on ettevõte müügiprotsessi kaasanud andunud fänne ja õnnekütte. Nimelt makstakse müügini viinud tehingu eest 10% vaevatasu, mis nelja miljoni eurose pudeli pealt teeb ei rohkem ega vähem kui 400 000 eurot.

See pole veel kõik. Hea tahte eesmärgil annetab konjakimaja müüdud pudeli pealt omakorda pool miljonit eurot ühiskonna elu edasi viivale heategevusorganisatsioonile.

Miljonäride viin Le Billionaire

Rikaste ja ilusate maailmas sümboliseerib teemant luksust ja jõukust. Neid imelisi kivikesi ei kasutata ainult ehete valmistamiseks, vaid need kaunistavad kõike, milleta miljonärid ja miljardärid elu ette ei kujuta.

Leon Verrest peetakse meie aja üheks andekamaks külluse disaineriks. Tema loodud Le Billionaire Vodka, mis maksab kolm miljonit eurot, on valmistatud parimaid Vene viinavalmistamise traditsioone järgides. Joogi valmistamiseks on kasutatud nisu ja puhast allikavett. Salakomponendina on vee pehmendamisel kasutatud teemante, mis lisavad joogile pehmust ja väärikust.

Verrese enda sõnul paneb selle viina omamine end kuningana tundma. Sellist loosungit kasutab ta viina turundamisel. Le Billionaire on mõeldud vähestele väljavalitutele, kelle jaoks pole suurem asi kulutada paar miljonit luksusjahil toimuvale peole. See on tõelise maskuliinsuse sümbol, mis paneb end tundma tõelise maailmavalitsejana.

Pudel ise on omaette kunstiteos. See on kaunistatud valge kunstkarusnaha ja 3000 silmipimestava teemandiga. Verres on suur loomakaitseaktivist ja PETA sponsor, mistõttu ei ole tema ekstravagantses loomingus loomi kuritarvitatud.

Mehhiko kroonijuveel

Kalliduselt kolmandal kohal on midagi tekiilasõpradele. Maailma kallima tekiila eest küsitakse ei rohkem ega vähem kui 2,8 miljonit eurot. Pudel kannab nime Ley Diamante ning on üks olulisem ja hinnalisem kunstiteos, mis on Mehhikos valmistatud pärast koloniaalaja lõppu. Pudeli valmistamiseks on kasutatud kahte kilo plaatinat, mis teatavasti on maailma kalleim metall, ja 4100 perfektset valget teemanti. Tekiila ise kannab nime Ley.925 ning on premium extra Añejo, mis on valmistatud parimatest agaavidest ja tammevaadis laagerdunud ligi seitse aastat.

Russo-Baltique Vodka – 800 000 eurot

Kallimate viinade nimekirja mahub meile geograafiliselt väga lähedal toodetud Russo-Baltique Vodka. See ei ole lihtsalt ülimalt eksklusiivne ja puhas jook, vaid selle taga on väärikas ja huvitav ajalugu.

Dartzi Russo-Balti autotehas asus Riias ja oli 19. sajandi alguses maailma suurim auto-
tööstus. Isegi Rolls-Royce tootis vähem autosid kui Valmieras asunud tehas.

1911. aastal kutsus Monaco prints Louis II ellu võidusõidu tutvustamaks kasiinoparadiisi talviseid ajaveetmisvõimalusi. Kutsest haaras kinni ka ajakirjanik Andrei Nagel, kes koos meeskonnaga läbis 2994 kilomeetri pikkuse võidusõidu.

Ärgem unustagem, et aasta oli siis 1911 ja autod ei vastanud elementaarsetele kliimatingimustele. Nii asuski Nagel koos meeskonnaga 31. detsembril Monaco poole teele kabrioletiga, millel puudus isegi esiklaas. Selleks et meeskond kargele ilmale vastu peaks, andsid Russo-Balti tehase töötajad Nagelile autoradiaatorit meenutava plasku, mis oli viinaga täidetud.

Monaco printsi palee ette jõudes autasustati meeskonda kolme auhinnaga, üks neist pikima distantsi läbimise eest. Venemaal andis tsaar Nikolai II ajakirjanikule Püha Anna ordeni.

1915. aastal kolis tehas Peterburisse, kus autode asemel hakati Vene armeele tootma soomustatud sõidukeid.

2008. aastal möödus Russo-Balti tehase sünnist 100 aastat ja selle tähistamiseks loodi bränd Relique Vodka. Kasahstani naftamiljonäri tütre visiooni järgi ei seisne brändi idee viina tootmises, vaid kunsti loomises ja talletamises.

Kvaliteetne viin on villitud pudelisse, mis on täpne koopia plaskust, mis läbis Nageli põues teekonna Peterburist Monacosse. Pudeleid on toodetud täpselt 625 tükki, nii palju, kui omal ajal toodeti autosid Russo-Balti tehases.

Plasku on kaetud kuldmüntidega, mis vormiti Vene impeeriumis aastatel 1908–1912. Võimalik, et ajakirjanik kasutas mõnda nendest müntidest tee peal viina ostmiseks. Kork on tehtud kollasest ja valgest kullast ning seda ehib teemantidega kaunistatud Vene impeeriumi kahepealine kotkas. Tagaküljelt leiab valgest kullast vormitud Andrei Nageli portree, teemantidega laotud teekonna Peterburist Monacosse ning võidetud auhinnad. Autoradiaatorit meenutavat pudelit kaitseb välistingimuste eest 30 sentimeetri paksune kuulikindel klaas. Esimese pudeli puhul taaslavastati esimene Russo-Balti võidusõit, sel korral küll pisut pehmemates ilmastikuoludes.

Vodka ainult diivadele

Miljon dollarit tuleb välja käia ka järgmise rariteetse pudeli eest. Ettevõte ise viitab, et tegemist on viinaga, mis laseb igaühes valla tõelise diiva. Viin on valmistatud kvaliteetsest Inglise teraviljast ning mitmekordselt filtreeritud läbi jää, kasesöe ja teemandiliiva. Jah, lugesite õigesti, läbi purustatud teemantide. Pudel on kaunistatud erinevate väärtuslike kividega. Vähemalt jääb eriline pudel möödunud õhtut alatiseks meenutama…

Jaga
Kommentaarid