Signe sõnul ongi keeltekooli algusloos palju naljakat, algusaastate saamatust, mis käis samas kaasas koos tuntava arenguga igapäevatasandil.

Õhupallidega linnatänavail

Emajõe Keeltekool kasvas ja arenes üheskoos tiimitöötajate, õpetajate ja loomulikult oma õpilastega.

Esimese aasta jooksul oligi kasutuses käsitsi joonistatud tunniplaan ning väiksesse kontoriruumi pääses ainult läbi koolitusklassi, mis ei hoidnud tagasi keeltekooli esimest töötajat, tookordset juhiabi Helist koos juhataja Signe Laiguga klassiruumist läbi hiilimisest, ise tõsise näoga õpilastelt ja õpetajatelt vabandust paludes.

Esimese tööaasta juurde käis enesestmõistevalt juhataja 30-40-minutiline hilinemine mõnele tähtsale koostöökohtumisele või töövestlusele. Uute koostööpartnerite leidmine käis igapäevase töö juurde ning nii ei olnud harv juhus, kui päevas tuli maha pidada 4-5 kohtumist – enda nimi tuli Tartus maksma panna. Kõnekas on asjaolu, et Emajõe Keeltekooli nimi, mida tuli 6 aasta eest nullist üles ehitama hakata, on nüüd tuntud ka Tallinnas. Neli õpetajat on töötanud Emajõe Keeltekoolis algusest peale ja jääb vaid üle tõdeda, et nende valik on olnud ainuõige. Signe enda sõnul ongi olulised pikaaegsed töösuhted, mistõttu töötajate valik on hoolikalt läbi mõeldud. “Meie eesmärk oli ja on siiani rahul töötajad, kes tulevad igal hommikul tööle naerul näoga.”

Edu aluseks on Emajõe Keeltekool saanud aga koolitaja Marju Undi sõnad: “Äri on suhted”. Uute õpilaste püüdmiseks osaletakse kõikvõimalikel messidel ja rahvakogunemistel, paljuks ei peetud ka ise õhupallidega linnatänavail flaiereid jagada.

Hoolivus ja teraapiakoerad

Õpilaste arvu suurenemise tõi innukus, nali ja naer ning armastus kooli vastu. Õpilastest hoolitakse väga, neid kostitatakse suupistete ja turgutavate jookidega. Tiimitöötajatega ja õpetajatega võib igal ajal rääkida kõigest, suhtlus pakub naudingut kõigile. Harvad pole juhud, kui mõni õpilane käib koolis enda muresid ja rõõme jagamas, enda äsja ostetud kasukat näitamas või keeltekooli katusel droone lennutamas – nii on meie töötajad kohati nagu multitalendid, kes on õpilastele samal ajal nii juhendajad, sõbrad, vestluskaaslased kui ka nõuandjad.

Erilist särtsu lisavad Emajõe Keeltekoolile koerad Naksi ja Stern, kes käivad oma peremeestega iga päev tööl kaasas. Koerad on meie koolis nii omaks võetud, et kui nad mõni päev puuduma peaksid, küsivad nii õpilased kui õpetajad, millal jälle oma lemmikuid näha saavad. Koerad on omamoodi teraapiaks, kes oma kohaloluga loovad sõbraliku ning hooliva õhkkonna ning innustavad õpilasi õppima.

Väiksest Emajõe-äärsest koolitusklassist Tartu suurimaks keeltekooliks

Emajõe Keeltekooli iseloomustab professionaalsus ja mitmekülgsus. Õppida saab Tallinnas ja Tartus, kus ollakse keeltekoolidest ühe suurima keeltevalikuga. Kooli tunnuslause on „Sinu unistuste keeltekool!“

Emajõe Keeltekooli saab igaüks valida endale sobiva õppeviisi – individuaalõpe, paarisõpe, minigrupp, rühmatunnid või keeleõpe oma ettevõttes või asutuses. Kooli poole võib pöörduda ka tõlketeenuse sooviga.

Õpetaja valime hoolikalt õpilasest lähtudes – selleks on meil isiksusi seinast seina – kellele sobib emotsionaalne ja särav õpetaja klassi ees, kellele aga rahulik ja toetav juhendaja. Alles hiljuti tuli meie kooli naisterahvas, kellele meie inglise keele õpetaja oli andnud asendustunni teises koolis. Pärast kohtumist meie õpetaja Evaga sai ta aru, et peab Emajõe Keeltekooli üle tulema. “Täpselt nagu minu sõbranna!” hüüatas õpilane elavalt.

Kasutame keele õpetamisel palju native speaker õpetajaid alates inglise, saksa, soome ning lõpetades itaalia ja hollandi keelega. Keelt saab õppida vahetu suhtluse ning keelekümbluse kaudu. Tulemused ei lase end oodata – rahulolu õpetajatega ja kursustega räägib enda eest!

Mis on Emajõe Keeltekooli tulevikuplaanid, sellele ei oska juhataja Signe Laigu ühest vastust anda, aga üks on kindel: ambitsioonid aitavad kasvada suuremaks, paremaks ning armastatuimaks keeltekooliks.