Põhjuseid, miks valida just Eesti Iluteeninduse Erakool, on direktori sõnul mitmeid. Juuksuri- ja kosmeetikukoolitus on koostatud kutsestandardi põhjal, mis teeb lihtsaks tööturule sisenemise ja seal heade tulemuste saavutamise. Koolitus on mitmekülgne, hõlmates tugevalt ka müügi- ja teenindusoskusi, mille tähtsus on hilisemal sissetulekute teenimisel tänapäeval väga suur. Õppetöö käigus omandatakse mitmeid olulisi ametioskusi, mis paljudes teistes õppekohtades on võimalikud üksnes eraldi kursustena.

„Kosmeetikute põhiõppes pakume palju erinevaid teadmisi ja oskusi, mis annavad tööle asuvale kosmeetikule väga head eelised,” selgitab Karu. „Nii näiteks õpitakse näohooldusele lisaks ka keha-, käte- ja jalahooldust, erinevaid massaaže, nahasõbralikku ja mugavat epileerimist ning raadiosagedushooldust.”

Ka uudsed epileerimisvõtted on iluteeninduses oluliseks teetähiseks. Eelis depilatsiooni ees on pikem ajaperiood karva tagasikasvu vahel, osa meetoditel ka permanentne karvakasvu peatav tulemus. Senimaani on see tegevus olnud siiski küllaltki komplitseeritud, ent kaasaegsed iluteenindajad suudavad selle protseduuri läbi viia kliendile meeldivalt, nahka säästval ja hooldaval meetodil.

Eesti Iluteeninduse Erakool teeb tihedat koostööd ettevõttega Depilé OÜ, mis impordib ka moodsaid töövahendeid. Aimar Karu märgib, et kel pikaks ametiõppekoolituseks aega või vajadust pole, saab uusi teadmisi omandada ka täiendkoolitustel.

Lühematel kursustel õpetatakse maniküüri, pediküüri, epilatsiooni, parafiinihooldust, jumestust ning ripsme- ja küünetehnikuoskusi. Sellise nn põhioskuste teemantkursuse läbimine annab võimaluse kiiresti mõnes ilusalongis tööd saada või iseseisvalt kliente otsida ja neile teenust pakkuda.Väärib märkimist, et Eesti Iluteeninduse Erakoolis omandatakse erialane soome keel. Kuna tänapäeval moodustab juuksurite ja kosmeetikute sissetulekust olulise osa erinevate iluhooldustoodete kaasamüük, tulevad kindlasti kasuks ka koolis omandatud müügioskused, millele õppetöö ja praktika käigus samuti olulist tähelepanu pööratakse.

Veel üks kooli väga suur tugevus on võimas praktikabaas, kus suurel ilutänaval asuvates salongides saab omandatud oskused meistrite käe all kinnistada. Enese proovilepanekule lisaks on klientiderohke praktikabaas ka heaks võimaluseks veel enne koolist lahkumist mõned isiklikud kliendid leida.