Head ideed sünnivad teadmistest, kogemustest ning professionaalsest tajust konkreetse valdkonna vastu. Just neid aspekte väärtustades sai 2010. aastal alguse Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskus. Meie eesmärk oli muuta konverentside ja koolituste akadeemiline vorm interaktiivseks arenemiskeskkonnaks, kus passiivne kuulaja muutub aktiivseks kaasamõtlejaks.

Täna võime öelda, et see on õnnestunud suurepäraselt ning meie eeskujul on muutunud kogu Eesti avalike koolituste ja konverentside sisu väärtuslikumaks.

Loome aastas ligikaudu poolsada originaalset koolitust ning kümmekond visiooni- ja erialakonverentsi. Oluliseimateks valdkondadeks on kujunenud administratiivtöö, dokumendihaldus, juhtimine, personalitöö, psühholoogia, raamatupidamine, turundus, uued seadused/seadusemuudatused, kommunikatsioon ja müük.

Sajad omanäolised konverentsid

Ligikaudu seitsme tegutsemisaasta jooksul on Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskuses ilmavalgust näinud sajad konverentsid, igaüks neist omanäoline ja innovaatiline. Hea konverents annab osalejatele eelkõige uusi teadmisi ja inspiratsiooni, kuid sama tähtsal kohal on ürituse õnnestumise jaoks ka asukoha õhkkond ja toitlustuse kvaliteet. Kuna enamasti kestab konverents terve päeva, siis on oluline teha kõik selleks, et osaleja ennast mugavalt ja oodatult tunneks.

Konverentsi programmi koostades ja esinejaid valides on kindlasti oluline jälgida, et auditooriumil oleks võimalus osaleda kommunikatsioonis. Samas ei saa kommunikatsioon kunagi olla ühepoolne ning seetõttu peab aktiivse diskussiooni tekkimisele panustama ka publik. Hea esineja kasutab publiku aktiveerimiseks konkreetseid võtteid, mis aitab osalejatel mõttetegevust fokusseerida, omandatavat infot analüüsida ning aruteludes osaleda. Konverentsil osalejate arv ei ole diskussiooni õnnestumisel määrav, kuigi mõnikord väidetakse, et väiksemat kuulajaskonda on hõlpsam kaasata. Kokkuvõttes sõltub see siiski ettevalmistusest, esineja võimekusest ning publiku aktiivsusest.

Kõrge kvaliteet ja pidev areng

Edukas konverents ei tähenda vaid väga head programmi ja nimekaid esinejaid. Selleks, et aastast-aastasse korraldada suurepärast erialakonverentsi on tarvis olla järjepidev, pakkuda kõrget kvaliteeti ning võtta sihiks pidev areng. Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskuses korraldatavad traditsioonilised konverentsid, mis toimuvad sel aastal juba seitsmendat korda on nende põhimõtete tõestuseks.

Üheks hinnatuimaks taoliseks konverentsiks võib pidada Eesti Dokumendihalduse Konverentsi, mis sel aastal toimub 23. märtsil Park Inn by Radisson Meriton Tallinn konverentsikeskuses. Dokumendihaldurite ja arhivaaride valdkonna suursündmuseks kujunenud konverents on hea koht, kus ammutada uusi teadmisi, kuid samas pakub konverents ka uuendusi töötubade ja afterparty näol.

Erialakonverents on konkreetse huvigrupi väärtuslik kohtumispaik, mille käigus saadakse uusi ideid, vahetatakse kogemusi, sõlmitakse uusi tutvusi ning ärikontakte ja lisaks pakub konverents suurepärast vaheldust töörutiini.

Lisaks Eesti Dokumendihalduse Konverentsile korraldab Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskus igal aastal konverentse sellistel teemadel nagu psühholoogia, raamatupidamine, majandus, sekretäritöö ja personalijuhtimine.